Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Προτεραιότητα η ενημέρωση για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ – Πλήθος πολιτών συμμετείχε στις ημερίδες σε Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι

2016.09.08 @ Μεσολόγγι (Ημερίδα για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ)
2016.09.08 @ Μεσολόγγι (Ημερίδα για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ)
2016.09.08 @ Μεσολόγγι (Ημερίδα για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ)
2016.09.08 @ Μεσολόγγι (Ημερίδα για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ)

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ενημερωτικές ημερίδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ «Άγιος Χαράλαμπος» στον Πύργο και στο Κωνσταντοπούλειο Γηροκομείο Πατρών.

Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε από διακεκριμένους επιστήμονες για τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τους τρόπους αντιμετώπισης των πασχόντων, αλλά και για τους τρόπους υποστήριξης των οικογενειών των πασχόντων και των ατόμων που τους φροντίζουν.

Οι ημερίδες αυτές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, το Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια-Νόσο Αλτσχάιμερ, την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ», την Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Στο Μεσολόγγι συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ο Πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, πατήρ Επιφάνιος Καραγεώργος, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κωνσταντίνος Ρομπόλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι.Π. Μεσολογγίου Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κούστας και η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» Διονυσία Σαμαντά.  

Στον Πύργο το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας Παρασκευή Βεργοπούλου, ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Λαζαρόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Δ.Ε. Άννα Μαζαράκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Π.Ε. Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου.

Στην Πάτρα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας Δημήτρης Δριβίλας συντόνισε την ημερίδα στο Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσωνας Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Ελλάδας Αντώνης Χαροκόπος, σύσσωμο του Δ.Σ. του Κωνσταντοπούλειου Οίκου Ευγηρίας.

Και στις τρεις Ενημερωτικές Ομιλίες για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, σημαντική ήταν η συμμετοχή των πολιτών, αλλά και των εργαζομένων των ιδρυμάτων όπου πραγματοποιήθηκαν.