Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:38 νέα έργα προϋπολογισμού ύψους 28 εκατ. ευρώ και πάνω

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονική περίοδο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βγαίνει μπροστά με την ένταξη ενός σημαντικού αριθμού νέων έργων, συνολικά 38 (29 στο εθνικό σκέλος και 9 στο νέο ΕΣΠΑ), προϋπολογισμού πάνω από 28 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έτους 2016, στοχεύοντας πάντοτε στην καλύτερη δυνατή κατανομή των περιορισμένων πόρων ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο αναπτυξιακό αποτέλεσμα.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για κάθε Περιφέρεια της χώρας, όπως επισημάνθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Στην πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2016, η οποία εγκρίθηκε από το Σώμα, περιλαμβάνονται συνολικά  525 συνεχιζόμενα έργα/μελέτες από τα οποία τα 172 (151 έργα/21μελέτες) αφορούν το εθνικό σκέλος και τα υπόλοιπα 353 το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος.

«Με επίμονη προσπάθεια και συστηματικά δουλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να έχουμε ένα Πρόγραμμα ρεαλιστικό, μέσα στο αντίξοο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, της βαθειάς ύφεσης, αλλά πάνω από όλα με κρίση θεσμών, με το Κράτος να στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε και στέκεται όρθια, αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα, τις ανάγκες των πολιτών, δίνοντας λύσεις και αποδεικνύοντας ότι όταν είσαι μαχητής, πάντα βρίσκεις τρόπους να ξεπερνάς τα εμπόδια και να φέρνεις αποτέλεσμα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ήδη έχουμε ενταγμένα 29 νέα έργα στο εθνικό σκέλος με προϋπολογισμό πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και εννέα (9) στο νέο ΕΣΠΑ σχεδόν 15 εκατ. ευρώ, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την Περιφέρειά μας, η έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 στην οποία συνεχώς θα εντάσσουμε νέα έργα» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος που έκανε την εισήγηση του θέματος, στην οποία συμπλήρωσε πως «έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τριπλασιάζουμε τις απορροφήσεις σε σχέση με όσα προβλέπονται. Δουλεύουμε με σύστημα, με ρεαλισμό, επιτύχαμε τη δημιουργία ειδικής συλλογικής απόφασης της ΣΑΕΠ 501 για τις επαναλαμβανόμενες δράσεις (συντηρήσεις), έχουμε ένα λειτουργικό εργαλείο και θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή».