Περιφερειακά Αεροδρομία: Η Κυβέρνηση οφείλει δημόσια συγνώμη λέει ο Αυγενάκης

«Με ιδιαίτερη έκπληξη παρακολουθούμε τις ομολογουμένως «γρήγορες κωλοτούμπες» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τελευταία, στο θέμα της αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Τους καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα.

Αφού πρώτα εξάντλησαν την πολεμική τους ρητορική και τις αντιπολιτευτικές τους κορώνες κατά της τότε «κυβέρνησης Σαμαρά» για το πρόγραμμα αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα που πολεμούσαν και που δεσμεύοντας ότι με κάθε τρόπο θα σταματήσουν.

Μετά από 10 ολόκληρους μήνες απραξίας, που είχε -ως γνωστό- δυσμενείς επιπτώσεις στην αποτελεσματική λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων, οι αρμόδιοι Υπουργοί κ.κ. Γ. Σταθάκης και Χ. Σπίρτζης, αλλά και ολόκληρη η Κυβέρνηση αποφάσισαν να πράξουν τα αυτονόητα.

Καλωσορίζουμε την, έστω και αρκετά καθυστερημένη, απόφαση του κ. Υπουργού να αναλάβει δράσεις και να εφαρμόσει πολιτικές: πολιτικές που ουσιαστικά δικαιώνουν την προσπάθεια που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Έστω και αν τότε μας κατηγορούσαν, πλέον αντιλαμβάνονται το ορθολογικό και αναγκαίο της προσπάθειας αυτής.

Άραγε, συμφωνούν με την πολιτική αυτή και οι μέχρι προσφάτως επικριτές της αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, ήτοι ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, ο Υπουργός Υποδομών κ. Χ. Σπίρτζης,  ο Χανιώτης Υπουργός κ. Γ. Σταθάκης, ο Χανιώτης Υπουργός κ. Π. Πολάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Π. Σκουρλέτης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρης, ακόμη και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης;

Ας μην τους θυμίσουμε τις κατά καιρούς δηλώσεις που έκαναν.  Ποιες είναι τώρα οι θέσεις τους για το θέμα αυτό; Τι είδους «ένοχη σιωπή -είναι αυτή- για το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας»; Δεν οφείλουν μια δημόσια συγγνώμη;»