Πολυνομοσχέδιο: “Σκοτωμός” στη Βουλή! “Πολιτικός απατεώνας”, “τρέμεις σαν το ψάρι”, “ελικόπτερο με μπετονιέρα” μερικές από τις… ομορφιές

voulh_kontres2_444_355

– Λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, έχουν… ανάψει τα αίματα στη Βουλή
– Σκληρό ροκ μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Σκουρλέτη
– “Είσαι πολιτικός απατεώνας” είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στον υπουργό Περιβάλλοντος
– “Ο Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ιδεολόγοι. Εσύ δεν είσαι, είσαι για την καρέκλα”, συνέχισε ακάθεκτος
– “Πυρά” και στον Σπίρτζη: “Σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη, τρέμετε σαν το ψάρι”
– Βενιζέλος για Τσακαλώτο: “Προσέχει που βάζει την βαρύνουσα υπογραφή του”
– Αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών, “μην εκνευρίζεστε” του απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
– Δείτε βίντεο

Μία “εκρηκτική” συνεδρίαση λαμβάνει χώρα στη Βουλή, με την κοινοβουλευτική διαδικασία να ολοκληρώνεται απόψε το βράδυ με την ψηφοφορία τοθ πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Οι σκληρές κόντρες έχουν αρχίσει από νωρίς και τα… ζευγάρια που ξεχώρισαν ήταν αυτά των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Σκουρλέτη, αλλά και των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Άδωνις σε Σκουρλέτη: “Είσαι πολιτικός απατεώνας – Η Ζωή κι ο Λαφαζάνης ήταν ιδεολόγοι”

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε μία εντονότατη αντιπαράθεση με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσει “πολιτικό απατεώνα”, ενώ ακόμη του καταλόγισε ότι κάνει τα πάντα για “την καρέκλα”.

Αν σας βάλουν να πάρετε πίσω το νόμο για τη ΔΕΣΦΑ θα παραιτηθείτε κ. Σκουρλέτη; Γελάτε; Κι εγώ για γέλιο ρώτησα δεν πίστευα ότι θα παραιτηθείτε στα αλήθεια” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Από τα “βέλη” του δεν ξέφυγε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, τον οποίο κατηγόρησε πως τόσα χρόνια έκανε αγώνες για τη φύση και την οικολογία, αλλά “αν σας πει αύριο ο Τσίπρας, για να μείνεις υπουργός Τσιρώνη, θα φτιάξουμε ελικόπτερο με μπετονιέρες και θα ψεκάζουμε τα δάση με μπετόν θα το ψηφίσεις. Και θα έρθεις να μας πεις τι ωραία ιδέα ήταν αυτή που είχε ο μέγας Τσίπρας. Άρα αφήστε τις βλακείες”.

Ανθρωπάκια πολιτικά είστε” συνέχισε, με τον κ. Σκουρλέτη να αντιδρά έντοντα και να του ζητά να ανακαλέσει.

Δεν ανακαλώ. Ξέρεις γιατί; Γιατί μια ζωή έκανες αγώνα κατά των ιδιωτικοποιήσεων και έρχεσαι και τα δίνεις όλα.Μας διαχωρίζει μια καρέκλα που αφήσαμε. Παραιτήσου κι εσύ αν διαφωνείς..” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ιδεολόγοι. Εσύ δεν είσαι, είσαι για την καρέκλα” πρόσθεσε επιπλέον.

Δεύτερος γύρος! Γεωργιάδης εναντίον Σπίρτζη!

Κόντρα όμως είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη. “Δικός σας ευρωβουλευτής είναι ο κύριος Κούλογλου και δικός σας κουμπάρος είναι ο κ. Καλογρίτσας και εσείς του δώσατε τα έργα. Κύριε Σπίρτζη μην σας ακούσω ξανά να κατηγορείτε το ΠΑΣΟΚ εσείς είστε το πιο παλιό και πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ να κατηγορείτε εσείς το ΠΑΣΟΚ γελάνε και τα μανταλάκια“, είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον υπουργό Υποδομών.

Χαρακτηριστικά οι διάλογοι:

Άδωνις Γεωργιάδης: “Ο Σπίρτζης για να σώσει τον εαυτό του κατέστρεψε το αφήγημα των τελευταίων πέντε ετών οτι εμείς δίναμε τα έργα στους φίλους μας εργολάβους, είναι αξιοθρήνητος.

Αν συμφωνεί ότι άλλο το παλιό ΠΑΣΟΚ άλλο το νέο πρέπει να μας πει τι εννοεί όταν λέει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν την Ελλάδα για 40 χρόνια σε πιο αναφέρεστε στο παλιό ή στο νέο ΠΑΣΟΚ. Εσείς είστε το νέο στην Ελλάδα ο αρχιΠασόκος;
Γιατί πήρε δάνειο ο Καλογρίτσας από την τράπεζα Αττικής έχει καμία σημασία ότι πήγαινε στις προεκλογικές ομιλίες του κυρίου Παππά; Σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη είστε αξιοθρήνητος τρέμετε σαν το ψάρι“.

Ο υπουργός υποδομών κατηγορώντας εκ νέου τη ΝΔ ανέφερε ότι όλη η συζήτηση γύρω από την τράπεζα Αττικής γίνεται επειδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να πληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Χρήστος Σπίρτζης: “Σας προκαλούμε να φέρετε εδώ και πολύ καιρό κάτι συγκεκριμένο από αυτά που μας κατηγορείτε όχι λάσπη στον ανεμιστήρα.

Μήπως όλα αυτά γίνονται γιατί τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα Αττικής δεν εξυπηρετούνται και δεν είναι διασφαλισμένα; Ολη αυτή η λάσπη υπάρχει για να μην καταγγελθούν τα δάνεια των κομμάτων σας στην τράπεζα που κατηγορείται ως ΣΥΡΙΖΑ bank.Πληρώνετε τις δόσεις ή ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα. Να πληρώσετε και κανένα φράγκο“.

Δείτε το βίντεο

Βενιζέλος σε Τσακαλώτο: “Μην εκνευρίζεστε”

Παράλληλα, έναν έντονο διάλογο είχαν στη βουλή και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή τις ΔΕΚΟ που μεταβιβάζονται στο υπερταμείο.

“Προαπαιτούμενα πρώτης αξιολόγησης με ένα χρόνο καθυστέρησης και συνεχίζονται τα ψέματα. Αναγκάστηκε να πει χθες ο κ. Τσακαλώτος με τη χαρακτηριστική άνεση που τον διακρίνει ότι μπορούν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που μεταφέρονται στο υπερταμείο κάποια στιγμή να ιδιωτικοποιηθούν, όχι με την υπογραφή του γιατί… προσέχει που τη βάζει” είπε ο κ. Βενιζέλος.

Εκείνη την ώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως ποτέ δεν αναφέρθηκε σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις. “Όλες δεν είπα, μη βάζετε λόγια“, απαντούσε χαρακτηριστικά ο υπουργός των Οικονομικών, με την ένταση να ανεβαίνει.

Μην εκνευρίζεστε…” του είπε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, για να συνεχίσει: “Επειδή είναι βαρύνουσα η υπογραφή του κυρίου Τσακαλώτου, θα καταθέσω στα πρακτικά προς υπενθύμιση, τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου του 2015, με την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα, που είναι λιγότερο βαρύνουσα και ευαίσθητη από την υπογραφή του κυρίου Τσακαλώτου”.

Δείτε το βίντεο

Χρήστος Μαυραγάνης

newsit.gr