Πορεία στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Άφησαν τα μολύβια και τα μαθήματα και βγήκαν στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, χθες το πρωί, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων πραγματοποίησαν πορεία σους δρόμους της πόλης και συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Οι βασικοί λόγοι για την διαμαρτυρία είναι οι ελλείψεις καθηγητών μουσικής παιδεία, βιβλίων μουσικής παιδείας και η ανυπαρξία Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα μαθήματα μουσικής. Επίσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου είναι ανήσυχοι τόσο για την μη οριστική λύση της μεταφοράς των μαθητών, όσο και για την καθυστέρηση στην προκήρυξη και ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την δωρεάν σίτιση των μαθητών. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου Γιώργο Αλεξόπουλο το Μουσικό Σχολείο του Αγρινίου: «έχει περίπου 800 κενά για τα μαθήματα μουσικής παιδείας και τα κενά των καθηγητών είναι 36 μόνο για τα μουσικά μαθήματα και 2 για τα γενικής παιδείας.

Ο Πρόεδρος του 15μελόυς του Μουσικού Σχολείου Χριστόφορος Μαχαλιώτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Εδώ και 6 χρόνια τα μουσικά Σχολεία πηγαίνουν συνεχώς και χειρότερα. Απ ότι φαίνεται σκοπό έχουν να τα κλείσουν, αλλά δεν μπορούμε να καθίσουμε έτσι. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε, θέλουμε να ακουστούμε και θα ακουστούμε στο τέλος αυτός που παλεύει πάντα νικάει».

Επίσης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης για την δημόσια εκπαίδευση είναι υπό κατάληψη και όλα τα ΓΕΛ του Αγρινίου, το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, το 2ο,το 6ο και το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, καθώς και το 1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Καινουρίου, το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, ενώ προχώρησαν σε αποχή το ΓΕΛ Ευηνοχωρίου και το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου.

Κώστας Χονδρός

http://sinidisi.gr/