Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Απώλειες» της Ιουλίας Ιωάννου στο Αγρίνιο

v5

va4

Την Τετάρτη 4 Μαΐου έγινε στο Αγρίνιο η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της Ιουλίας Ιωάννου με τον τίτλο «Απώλειες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Emileon με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Βιβλιοτρόπιο και τελούσε Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Η Αναστασία Δημητροπούλου, φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και η συγγραφέας Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου μίλησαν για το βιβλίο και τη συγγραφέα μέσα από αναλύσεις γύρω από τη σχέση ανάγνωσης και συγγραφής, αλλά και τον τρόπο που μια ιστορία που συλλαμβάνει το μυαλό ενός συγγραφέα μετουσιώνεται σε βιβλίο, γεμάτο από συναισθήματα που σε κατακλύζουν…

Οι δύο ομιλήτριες παρουσίασαν με εύσχημο κι αλληλένδετο τρόπο τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τούς γέννησε η ανάγνωση του βιβλίου «Απώλειες» με εισηγήσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ οι συγκινητικές στιγμές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δεν έλειψαν, καθώς το αναγνωστικό κοινό τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο τη συγγραφέα και το πόνημά της.

Άκρως συγκινητική κι ευχάριστα αναπάντεχη ήταν η παρέμβαση της παιδικής φίλης της Ιουλίας Ιωάννου, Πηνελόπης Βελέντζα, η οποία ανέφερε εν συντομία ορισμένες απο τις πιο αξέχαστες στιγμές της παιδικής τους ηλικίας, αλλά και την πορεία της φιλίας τους απο την Α’ Λυκείου. Μετά την εκδήλωση, οι αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διά ζώσης με την συγγραφέα, να τούς υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της, και ακολούθησε σύντομο γεύμα στον πολυχώρο Emileon. Για άλλη μια φορά η Ιουλία Ιωάννου βούτηξε στην συγγραφή σαν σε ένα συναρπαστικό νοητικό παιχνίδι, του οποίου πρέπει όχι μόνο να γνωρίζεις, αλλά και να σέβεσαι τους κανόνες, και το βιβλίο της, «Απώλειες», είναι η λογοτεχνικότερη απόδειξη περί αυτού, κι αν δεν ειχε δημιουργηθεί, αν δεν είχε γεννηθεί απο την αγάπη της για την τέχνη του λόγου, θα ήταν σημαντική η «απώλειά» του τόσο απο τις προθήκες των βιβλιοπωλείων, όσο και απο τις καρδιές των αναγνωστών.

Και μπορεί ένα χρόνο πριν… έτσι ξαφνικά να έγιναν όλα, όμως τίποτε δεν γίνεται τυχαία, όλα θέλουν τη σωστή στιγμή, το σωστό χρόνο προκειμένου να γεννηθεί ένα όνειρο, να πραγματοποιηθεί και να βρει τον προορισμό του!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Βαινάς με τη σύζυγό του, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού και ιδιοκτήτης του Emileon Φώτης Κωστούλας, αρκετοί παράγοντες της ομάδας του Παναιτωλικού μαζί με τον προπονητή Γιάννη Μαντζουράκη. Επίσης η υπεύθυνη των εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείουDiscover your way από την Πάτρα Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, ο γυναικολόγος Νίκος Κανής που όπως εξομολογήθηκε η συγγραφέας ήταν πάντα δίπλα της σε ό,τι χρειάστηκε στα θέματα που αφορούσαν την ειδικότητά του κατά τη συγγραφή του βιβλίου, και πολλοί φίλοι της κυρίας Ιωάννου.
Οι εξαιρετικές φωτογραφίες είναι του συνεργάτη του vivlio-life Γιάννη Βραχωρίτη και την εκδήλωση κάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι ΑΧΕΛΩΟΣ TV.