Πρεμιέρα με… restart!

1272094_1

Η Εθνική Νέων που πριν μερικούς μήνες δέχθηκε 10 γκολ από την Ελβετία μπήκε με το δεξί στο Euro U19, επικρατώντας 2-0 της Ουκρανίας και δείχνοντας να αφήνει τις κακές μέρες στο παρελθόν!

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από εκείνο το ντροπιαστικό Ελβετία-Ελλάδα 10-0 σε επίπεδο Νέων. Αυτή η ήττα έφερε πολλές αλλαγές στην ομάδα, ενώ ακούστηκαν και πάρα πολλά ενόψει του Euro που διοργανώνει η χώρα μας σε αυτές τις ηλικίες και ξεκίνησε την Δευτέρα.

Όμως, οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Γκούμα έκαναν πρεμιέρα δίνοντας απαντήσεις σε όλους τους επικριτές τους! Η Εθνική ομάδα, παρουσιάζοντας ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, κατάφερε να επικρατήσει 2-0 της Ουκρανίας και να μπει με το δεξί στη διοργάνωση κάνοντας ήδη ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ξεκίνημα είχε τους Ουκρανούς να πιέζουν και τον Κότσαρη από το 12′ να δείχνει πως δεν θα νικηθεί εύκολα στην πρεμιέρα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μπόριατσουκ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πάλι ο Έλληνας κίπερ κράτησε το μηδέν. Ίδια κατάληξη και για την ευκαιρία των Ουκρανών στο 17’…

Κόντρα στη ροή τους αγώνα όμως, η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Ο Κουλούρης βρήκε όμορφα τον Ορφανίδη ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ οι Ουκρανοί άρχισαν και πάλι να πιέζουν και να ψάχνουν το γκολ, όμως έπεφταν πάνω σε έναν εξαιρετικό Κότσαρη…

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και να ψάχνουν την ισοφάριση. Στο 57΄ο Έλληνας γκολκίπερ και πάλι… κατέβασε ρολά τόσο τον Κοβαλένκο όσο και στον Μπεσέντιν κρατώντας το 1-0. Δεν σταμάτησε εκεί όμως ο Κότσαρης και είχε ακόμα μια μεγάλη επέμβαση στο 60′ στο σουτ του Κοβαλένκο και πάλι!

Κάπου εκεί η Ελλάδα κατάφερε να πάρει λίγο μπάλα και να ανέβει. Έτσι και πάλι κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της και ουσιαστικά να κλειδώσει την μεγάλη αυτή νίκη. Ο Ορφανίδης πέρασε πολύ ωραία μπαλιά στον Καραχάλιο και αυτός με πλασέ έκανε το 2-0 στο 76′. Κάπου εκεί και οι Ουκρανοί έμειναν από δυνάμεις και φυσικά κατάλαβαν πως δεν μπορούν να πάρουν κάτι από το ματς, μιας και έπεσαν απέναντι σε έναν τρομερό Κότσαρη!

Έτσι, φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα, που βρήκε τους διεθνείς μας ένα κουβάρι στον αγωνιστικό χώρο να γιορτάζουν αυτή την πρώτη νίκη στη διοργάνωση και μάλιστα εντός έδρας με τον κόσμο της Βέροιας να τους αποθεώνει! Πλέον, την Πέμπτη η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστρία στις 22:00 και γνωρίζει πως με νίκη στο παιχνίδι που θα γίνει στο «AEL FC Arena» θα πάρει και μαθηματικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης που γίνεται στα γήπεδα της Βέροιας, της Κατερίνης και της Λάρισας.

Οι συνθέσεις: 

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46′ Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89′ Βέργος), Κυνηγόπουλος (46′ Τσιμίκας).

Ουκρανία: Σολντατένκο, Ματβιγένκο, Κιριουχάντσεβ, Λούτσεκβιτς, Λουκιαντσούκ (70′ Τσιγκάνκοβ), Ζιντσένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70′ Ζουμπκόβ), Μποριατσούκ (46′ Αρεντάρουκ), Μπεσέντιν.

gazzetta.gr