Προκαλεί πάλι η ΕΠΟ: Αθώωσε τη Βέροια

ÌÁÍÉÁÔÇÓ ÃÅÙÑÃÅÁÓÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÂÅÑÏÉÁ MANIATIS GEORGEAS   OLYMPIAKOS - VERIA

Παρά τις τρεις ομολογίες ποδοσφαιριστών και προπονητή για χειραγώγηση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Βέροια απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων και παραμένει στη Super League.

Αθώα με ψήφους 2-1 έκρινε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τη Βέροια, αλλά και τους κ.κ. Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Λαναρή για το περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (3-0 στις 6/1/2013), που σύμφωνα με καταθέσεις ήταν στημένο. Μετά την εξέλιξη αυτή, η ομάδα της Ημαθίας παραμένει στη Super League.

Η επιτροπή, πάντως, δεν έκανε δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του Λεβαδειακού, παρότι είχε έννομο συμφέρον στην υπόθεση. Η ομάδα της Βοιωτίας περιμένει πλέον τι θα γίνει με την περίπτωση της Κέρκυρας για να πάρει τη δική της θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ».

sport-fm.gr