Προσωρινή ανάσα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο MEGA!

mg

Με χαμόγελα ανακούφισης υποδέχθηκαν στο MEGA την ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ ότι προχωράει τελικά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μετά από ένα δραματικό διάστημα αβεβαιότητας, σχετικά με τη χρηματοδότηση του καναλιού που είχε ξεμείνει από ρευστό, με συνέπεια αρκετούς μήνες να βρίσκεται σε πλήρη απραξία, αλλά και αδυναμία προγραμματισμού για το μέλλον… Τελικά στο τελευταίο ΔΣ της εταιρίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη οι μεγαλομέτοχοι του σταθμού αποφάσισαν να προχωρήσουν στις 26 Μαΐου σε γενική συνέλευση των μετόχων και σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στους εκδότες – μετόχους, μέχρι να καταλήξουν στην απόφαση να βάλουν το χέρι στην τσέπη, με πολλές διαφωνίες και ορισμένες αμφισβητήσεις.

Πάντως δεν πρόκειται για μια ανέφελη απόφαση που βάζει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας για το μεγάλο κανάλι… Περισσότερο είναι «ένα φιλί ζωής», όπως αναφέρουν και οι γνωρίζοντες τις εκδοτικές ισορροπίες που επιτρέπει στο σταθμό μέσα σε ένα εξαιρετικά ασφυκτικό πλαίσιο να συνεχίσει τη λειτουργία του… Ενώ την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το θέμα της εισόδου νέων επενδυτών στο κανάλι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον έλεγχο του σταθμού, που ήταν και η πραγματική αιτία της μεγάλης καθυστέρησης να συμφωνήσουν οι εκδότες για τη χρηματοδότησή του.

Τέλος – αν και σε δεύτερο πλάνο, ανοιχτό παραμένει επίσης, το θέμα της αντικατάστασης του διευθύνοντος συμβούλου Θάνου Ανδρεούλη… Αφού και οι δύο πλευρές, δηλαδή, τόσο οι εκδότες όσο και το στέλεχος, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, επιθυμούν την αλλαγή.

enimerosi24.gr