Προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ο Μπρίτος

britos1

Ο Ουρουγουανός Μιγκέλ Μπρίτος της Νάπολι έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και η περίπτωσή του εξετάζεται.

Ο Παναθηναϊκός αναζητάει τον κεντρικό αμυντικό που θα καλύψει το κενό του Σίλντελφελντ και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, μία από τις περιπτώσεις παικτών που έχουν προταθεί στο «τριφύλλι» είναι αυτή του του Μπρίτος της Νάπολι, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί και για τον Ολυμπιακό.

Το μέλλον του στους «παρτενοπέι» είναι αμφίβολο, καθώς αποχώρησε από την ιταλική ομάδα ο τεχνικός διευθυντής Μπιγκόν και όλο το ρόστερ ήταν επιλογή δική του και του Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός τεχνικός στήριζε τον Μπριτος, ωστόσο μετά την αποχώρησή του είναι πιθανόν να αποχωρήσει. Τα πράγματα λοιπόν αυτή τη στιγμή στη Νάπολι είναι ρευστά, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ρέινα, ο οποίος θεωρούταν κλεισμένος, αλλά μετά την αποχώρηση του Μπενίτεθ η μεταγραφή πάγωσε.

Ενώ λοιπόν οι Ναπολιτάνοι αναζητούν τον επόμενο προπονητή, ο Μπρίτος προτάθηκε και στους «πράσινους» και η περίπτωσή του εξετάζεται, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το καθεστώς με το οποίο μπορεί να αποχωρήσει από τους Ιταλούς. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, αλλά σύμφωνα με κάποιους Ιταλούς έχει οψιόν για έναν ακόμα χρόνο, η οποία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, αλλά η νυν ομάδα του φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο.

Η Νάπολι τον απέκτησε το 2011 και αφού είχε προλάβει να δείξει το ταλέντο του για μια τριετία στην Μπολόνια, στην οποία έκανε 71 συμμετοχές και σημείωσε τέσσερα γκολ. Πλήρωσε 9 εκατομμύρια για να τον πάρει, αλλά δεν ξεκίνησε πολύ καλά στο Σαν Πάολο, υπό την ηγεσία του Ματσάρι, ο οποίος έπαιζε με τρεις στην άμυνα.

Στη συνέχεια βρήκε περισσότερο τα πατήματά του, πήρε παιχνίδια και αγωνίστηκε στον τελικό Κυπέλλου με τη Γιουβέντους, στον οποίο η ομάδα του πήρε την Κούπα.  Με τον Μπενίτεθ, στη συνέχεια, έπαιξε αρκετές φορές και ως μπακ. Ήταν από τους πιο σταθερούς στην άμυνα της Νάπολι την σεζόν που πέρασε, ενώ στα τέλη Μαΐου η κουτουλιά του στον Μοράτα, στην ήττα με 3-1 από τη Γιουβέντους, έκανε το γύρο του κόσμου.

gazzetta.gr