«Προχωράει» με Μέζρι ο Παναθηναϊκός!

5bn76jn67m78m

Το «ναυάγιο» των υποθέσεων Τάιους, Λάσμε και Μιλουτίνοφ ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να στραφεί στον Σαλάχ Μέζρι, με τον οποίο είχαν συζητήσει προ ημερών κι είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία.

Μπορεί εξ’ αρχής να μην ήταν η πρώτη επιλογή του «Τριφυλλιού» κι η διοίκηση των «πρασίνων» να κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες ν’ «ανοίξει» λίγο περισσότερο το budget, ειδικότερα για τις περιπτώσεις του Άλεξ Τάιους (κατέληξε στην Εφές Αναντολού) και του Στεφάν Λάσμε (καταλήγει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Γαλατάσαραϊ), ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι ο Αφρικανός ψηλός δεν τυγχάνει της εκτίμησης απ’ τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο λόγος για τον Σαλάχ Μέζρι, που για την ώρα προετοιμάζεται με την Εθνική Τυνησίας για το Παναφρικανικό Πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει η χώρα του (19-30/8), αλλά ήδη έχει αρχίσει και σκέφτεται που θα παίζει στη νέα σεζόν. Ο 29χρονος σέντερ, που έχει ύψος 2,17μ., είχε μιλήσει πριν από λίγες μέρες με τον Παναθηναϊκό και παρότι η απόσταση στο οικονομικό δεν ήταν μεγάλη, η συζήτηση διεκόπη, όταν αναζωπυρώθηκε το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον Γκαμπονέζο ψηλό. Κατά συνέπεια, ο Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε stand by και απ’ τη στιγμή που ο Γάλλος ατζέντης του δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε πρόταση το ενδιαφέρον ορισμένων ομάδων του ΝΒΑ, να τον υπογράψουν με τις μίνιμουμ αποδοχές, η ολική επαναφορά του Παναθηναϊκού τον φέρνει μία ανάσα απ’ τηνΑθήνα!

Ο πρώην παίκτης της βελγικής Αντβέρπ (2010-12), της ισπανικής Ομπραντόιρο (2012-13) και φυσικά της Ρεάλ Μαδρίτης (2013-15), ειδοποίησε ήδη τους φίλους του στη Μαδρίτη ότι ο Παναθηναϊκός θα ‘ναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υπογράψει διετές συμβόλαιο (ο Παναθηναϊκός το περιμένει πίσω) με συνολικές αποδοχές κοντά στις €600.000. Παρά το ύψος του (2,17μ.), ο Μέζρι είναι πολύ αθλητικός και γρήγορος ψηλός, που μπορεί να τρέξει καλά το γήπεδο και πέρα απ’ τα μακριά του χέρια και την έφεσή του στο κόψιμο, θεωρείται ως ιδανικός «rim protector», που μπορεί να εξελιχθεί σε απρόσμενα επιτυχημένη επιλογή, αν βέβαια πάρει κι έναν σεβαστό χρόνο συμμετοχής.

gazzetta.gr