Προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσα από τον τομέα της ενέργειας

be405648-fe82-469a-83eb-f66731770c1b

 

Η διαμόρφωση ενός βιώσιμου ενεργειακού πλάνου και η υιοθεσία ενός νέου μοντέλου ενεργειακής αγοράς θα συμβάλλει στην προώθηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με μοναδική στόχευση την συμβολή της ενέργειας στην αναπτυξιακή προοπτική και την ενίσχυση της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνει με την εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Σύμβουλος Επιχειρήσεων» και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας το Συνεδριακό και Εκθεσιακό «5ο Forum Ενέργειας» με κεντρική θεματική ενότητα «Ενεργειακοί Δρόμοι Δικτύωσης 2020», αύριο Παρασκευή και Σάββατο 1-2 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Αστήρ στην Πάτρα.

«Η ενέργεια είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά ζητήματα και για αυτό το σκοπό συνεργαζόμαστε με όλους τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς. Πρόκειται για ένα διήμερο ιδιαίτερου επιστημονικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος, στο οποίο θα συζητηθούν σημαντικά θέματα για την ενέργεια όπως οι υδρογονάνθρακες, το φυσικό αέριο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α.» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας συμπλήρωσε πως «στη νέα Προγραμματική Περίοδο έχουμε προτεραιότητα να συνδυάσουμε την έρευνα και την καινοτομία με τον παραγωγικό τομέα και θέλουμε πριν ανοίξουν οι προσκλήσεις των προκηρύξεων, να γίνει μία ανοικτή διαβούλευση. Μόνο αν μπορέσουμε να έχουμε μία καλή επιχειρηματική σύνδεση με τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για έναν δημοκρατικό σχεδιασμό από τη βάση, δηλαδή την από κοινού διαβούλευση και σχεδιασμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο θέμα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, τονίζοντας πως «η συγκεκριμένη διήμερη εκδήλωση αφορά τρεις βασικούς τομείς, την παραγωγή, την εξοικονόμηση και τη διαχείριση ενέργειας και πως μπορούν αυτά να χρηματοδοτηθούν».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε πως στη νέα Προγραμματική Περίοδο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ένα επιπλέον αναπτυξιακό άξονα, αυτόν της Έξυπνης Εξειδίκευσης.

«Σε αυτόν τον άξονα θα έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε τους επιχειρηματίες και τις ανάγκες που έχουν, που ακριβώς θα πρέπει να καταναλωθούν οι πόροι και που υπάρχει ανάγκη στην αγορά» κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.

Κλείνοντας ο εκδότης του «Σύμβουλου Επιχειρήσεων» Παναγιώτης Γιαλένιος μίλησε για τη σημαντική συνέργεια της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας με την Περιφέρεια και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα του διήμερου.