Πρωταθλητές… από κούνια!

200219

Έχει και… μέλλον ο Ολυμπιακός! Με άπιαστο σουτ του Χρήστου στο «Γ», οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό του πρωταθλήματος U-17 και σήκωσαν για τρίτη φορά την κούπα στην κατηγορία.

Πρωταθλητής σε επίπεδο Ανδρών, πρωταθλητής και στους… μικρούς ο Ολυμπιακός!

Με τον Χρήστου στο 82’ να πιάνει φοβερή «βολίδα» -στέλνοντας την μπάλα στο «Γ» και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο τερματοφύλακα να αντιδράσει-, οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και κατέκτησαν τον τίτλο στη Σούπερ Λίγκα U-17.

Το ματς ήταν μοιρασμένο. Τελικός ήταν άλλωστε, χρειαζόταν… υπομονή. Ο Βάρκας των ερυθρολεύκων ήταν ιδιαίτερα κινητικός για την ομάδα και ήταν αυτός χάρη στον οποίο δημιουργήθηκαν απειλητικές στιγμές στο πρώτο μέρος. ‘Όμως την μία ο Λάμπρου δεν εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του συμπαίκτη του, ενώ την άλλη η κεφαλιά του… έγλειψε το δοκάρι. Κι όλα αυτά με τους Θεσσαλονικείς να το πηγαίνουν πιο συντηρητικά και ουσιαστικά να έχουν μια καλή στιγμή με τον Ματθαίου να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και περισσότερο οι Πειραιώτες έδειχναν μεγαλύτερη θέληση για να σηκώσουν το τρόπαιο. Κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο, έκλειναν στα καρέ του τον Δικέφαλο και πίεζαν σχεδόν… ασφυκτικά για ένα χρυσό γκολ. Και τελικά δικαιώθηκαν για το πείσμά και την επιμονή τους. Με τον Χρήστου στο 82’ να βρίσκει χώρο και με τρομερό «κεραυνό» απ’ τα 25 μέτρα, έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του ΠΑΟΚ (και στο «Γ» της εστίας) γράφοντας το 1-0. Ένα σουτ, ένα γκολ, ένα σκορ που ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να πανηγυρίσει τον τίτλο, τους πιτσιρικάδες του να ξεσπάσουν σε «γλέντι» και απ’ την άλλη μεριά οι «μικροί» του ΠΑΟΚ απαρηγόρητοι και βουρκωμένοι…

Ολυμπιακός (Δ. Μαυρογενίδης): Γαβαλάς, Μπέτσας, Φουάσης, Νικολάου, Ρέτσος, Χρήστου, Τζουμάκης (54’ Τσιλίκης), Λάμπρου, Βάρκας, Κηπουρός (80’ Ξενιτίδης), Κιρτζιαλίδης (58’ Κουγιός)

ΠΑΟΚ (Α. Τασουλής): Σιαμπάνης, Χαραλαμπίδης (65’ Παπαθανασίου), Αηδονίδης, Λιάπτσης, Δημητρίου, Κυριλλίδης, Αργυρίου (59’ Καπρέτσος), Μίσκοβιτς, Κωνσταντίνου, Χατζηδίμπας (17’ Ευθυμίου), Ματθαίου

sport-fm.gr