Πρόγραμμα διαχείρισης Υγείας και κοινωνικής ενσωμάτωσης Προσφύγων στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

unnamed

Μία ολοκληρωμένη στρατηγική και πρόγραμμα για την διαχείριση της Υγείας και την κοινωνική ενσωμάτωση των Προσφύγων και των Μεταναστών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου σημειώνεται πως η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα  21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 3 μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

«Πρόκειται για μία στρατηγική που καλύπτει όλες τις πτυχές του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος στην Δυτική Ελλάδα, ένα πρόγραμμα, μοναδικό σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που αντιμετωπίζει, σε πρώτο βραχυπρόθεσμο επίπεδο, την κρίση αυτή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επιζητούμε και στοχεύουμε για την υλοποίηση στη συνεργασία εθελοντών, δομών υγείας, ΟΤΑ, φορείς. Με κάθε πολίτη της Δυτικής Ελλάδας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Όπως τονίζει ο Βοηθός Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, που θα κάνει και την παρουσίαση του Προγράμματος, ο σχεδιασμός έγινε από το δυναμικό της Περιφέρειας, μέσα από την εμπειρία που διαθέτει και τη γνώση του σε αυτό το σημαντικό θέμα.