Πρόσκοποι Αγρινίου:«Ελάτε στην ομάδα εθελοντών μας»

Εμφάνιση ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ.jpg

 

ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΑΝΑ)ΖΗΤΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ…

 

Οι ενήλικοι εθελοντές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αποτελούν την ψυχή του, είναι αυτοί που κάθε εβδομάδα προσφέρουν στους νέους ευκαιρίες για δράση, ανάπτυξη, μάθηση και χαρά. Αυτό που κάνει το έργο τους πραγματικά μοναδικό είναι το κέφι και η διάθεση για προσφορά.

Κάθε μέρα ο Προσκοπισμός  δίνει σε χιλιάδες ανθρώπους την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να βγουν έξω και να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους στα Κέντρα Δραστηριοτήτων μας, που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Είτε είναι στην ξηρά, στο νερό ή στον αέρα, οι άνθρωποι που έρχονται στα Κέντρα Δραστηριοτήτων μας πάντα φεύγουν με ένα χαμόγελο στα πρόσωπά τους, και όλο αυτό οφείλεται στους υπέροχους εθελοντές μας! Γιατί να μην έρθεις κι εσύ μαζί μας;

Οι εθελοντές  που ζητούνται θα εκπαιδευτούν για να διευθύνουν μια ποικιλία από δραστηριότητες, όπως Δράσεις ανοικτού και κλειστού χώρου, Δράσεις Προσφοράς με επίκεντρο τον άνθρωπο, Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, Δράσεις  κατασκευών, Δράσεις εκδρομικές: πεζοπορίας, εξερεύνησης, αλλά πάνω απ’ όλα Δράσεις με επίκεντρο το παιδί, τον έφηβο, τους νέους. Οι δραστηριότητες αυτές απευθύνονται στα τμήματα  που επισκέπτονται τα κέντρα των Προσκόπων της Ελλάδας καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Οι εθελοντές  θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, να συνεργαστούν και να προσφέρουν με άλλους εθελοντές, να αποκτήσουν δεξιότητες και εμπειρίες σε ένα πολυάσχολο κέντρο δραστηριοτήτων!

Δεν ζητούνται συγκεκριμένες δεξιότητες ή εμπειρία, μόνο αστείρευτος ενθουσιασμός και ενέργεια, πάθος για απόκτηση εμπειριών που θα είναι ασφαλείς και ενδιαφέρουσες για νέους ανθρώπους, καθώς και προθυμία να βρίσκεσαι έξω άσχετα με τον καιρό που έχει! Υπάρχουν ρόλοι για όλους, μέσα αλλά και έξω! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ο ενθουσιασμός σου!

 

ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΜΟΥ?

Θα έχεις μια θέση στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου αλλά και τα Κέντρα Δραστηριοτήτων μας που βρίσκονται σε ιδανική θέση για ανθρώπους που αναζητούν περιπέτεια στην φύση, που σημαίνει ότι η θέα μπορεί να είναι από εκτάσεις πανέμορφου δάσους μέχρι λίμνες που φτάνουν όσο μακριά μπορεί να δει το μάτι!!!

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΙΤΗΣΗ?

Και βέβαια! Μπορεί να σπουδάζεις ή ακόμη και να τελείωσες τις σπουδές σου, μπορεί να κάνεις ένα διάλειμμα από τον χώρο της εργασίας σου ή μπορεί απλά να θες να εξασκήσεις λίγο παραπάνω τον εθελοντισμό σου και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες. Όπως και να έχει, θα θέλαμε να έχουμε νέα σου! Όλοι οι εθελοντές πρέπει να είναι άνω των 18!!!

 

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ?

Όσο θέλεις και αν θέλεις ακόμη και για πάντα!!! Οι μεγάλης διάρκειας εθελοντές μας μένουν για όσο θέλουν, αν και οι περισσότεροι μόλις ανακαλύψουν τον τρόπο ζωής του εθελοντή δεν τον αποχωρίζονται!!!

Εκτός από όλα αυτά, θα σε εκπαιδεύσουμε να διευθύνεις και να οργανώνεις δραστηριότητες για τους νέους ανθρώπους στις δράσεις που πραγματοποιούμε, άρα θα φύγεις με δεξιότητες καθώς και φίλους από όλη την Ελλάδα!

Μερικές εντυπώσεις από Εθελοντές που ήταν ή είναι ακόμη μαζί μας:

«Έμαθα τόσα πολύτιμα πράγματα, απέκτησα δεξιότητες στην εξυπηρέτηση πελατών, αυτοπεποίθηση να μιλάω σε ομάδες. Το να είσαι εθελοντής σε διδάσκει τόσα πολλά και ήταν για εμένα απίστευτη εμπειρία!» -Γιώργος, Θεσσαλονίκη

«Το καλύτερο πράγμα του να είσαι εθελοντής σε ένα από τα Προσκοπικά Κέντρα Δραστηριοτήτων είναι το να ζεις και να προσφέρεις με διαφορετικούς ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, να μοιράζεσαι υπέροχες στιγμές και εμπειρίες!» -Μαρία, Λάρισα

«Το να οργανώνεις και διευθύνεις μια δραστηριότητα σου φτιάχνει την διάθεση-ειδικά όταν τα παιδία σε θυμούνται μετά και σε φωνάζουν με το μικρό όνομά σου!» – Ελένη, Ηράκλειο

«Το να προσφέρω την βοήθειά μου σε όποιον έχει ανάγκη, με γεμίζει χαρά και μου δίνει δύναμη να αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία στη ζωή» -Παναγιώτης, Αγρίνιο

 

Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε ένα τέτοιο εθελοντικό πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε : 6977 317767

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών που βασίζεται στην προσκοπική Υπόσχεση και στο Νόμο, να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία.

Ο Προσκοπισμός είναι εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, σύμφωνα με το σκοπό, τις Αρχές και τη Μέθοδο που καθόρισε ο Ιδρυτής της, λόρδος Baden Powell. Ο Προσκοπισμός έχει εθελοντικό χαρακτήρα, δηλαδή, τα μέλη συμμετέχουν με τη δική τους ελεύθερη θέληση επειδή αποδέχονται τις Αρχές της Προσκοπικής Κίνησης. Αυτή η επισήμανση αφορά τόσο στα ανήλικα όσο και στα ενήλικα μέλη του Προσκοπισμού. Ο Προσκοπισμός είναι μια Κίνηση που αποβλέπει στην ανάπτυξη υπεύθυνων και ενεργών πολιτών. Για το λόγο αυτό ασχολείται με θέματα που αφορούν στην κοινωνία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον και προωθεί τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των ανθρώπων. Αυτή η εκπαίδευση στην πολιτική αρετή, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς ενημέρωση πάνω στις πολιτικές πραγματικότητες μιας χώρας. Ο Προσκοπισμός έχει ωστόσο μη-κομματικό χαρακτήρα με την έννοια ότι δεν εμπλέκεται στον αγώνα για εξουσία, κύριο θέμα απασχόλησης των πολιτικών και των κομμάτων. Αυτός ο μη κομματικός χαρακτήρας αποτελεί καταστατική προϋπόθεση για όλες τις προσκοπικές οργανώσεις στον κόσμο και είναι βασικό χαρακτηριστικό της Κίνησης. Κατά δεύτερο λόγο, ο Προσκοπισμός είναι μια Κίνηση η οποία βασίζεται πάνω σε Αρχές και Αξίες, οι οποίες επιδρούν στη διαμόρφωση των απόψεων και θέσεων των μελών της Κίνησης. Με την έννοια αυτή, ο Προσκοπισμός είναι μια Κίνηση πολιτική.