Πρώτο φιλικό του Παναιτωλικού με τον Π.Α.Σ: Οι Γιαννιώτες επιβλήθηκαν με 4-1

pas

Την ήττα με σκορ 4-1 γνώρισε απόψε ο Παναιτωλικός στο Καρπενήσι σε αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΣ πέτυχε τα τέσσερα γκολ με κεφαλιές των Κατσέτη στο 26’, του Φερφελή στο 35’, του Σαπαλίδη στο 53’ και του Τζημόπουλου στο 85’. Το γκολ του Παναιτωλικού σημείωσε ο Σάαντο με προβολή μετά από φάουλ του Κοντογιάννη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης (46’ Στεφανάκος), Κούσας (82’ Χαντάκιας), Μαλεζάς (82’ Σάαντο), Μύγας (40’ Βασιλάρης), Κέβιν, Μάκος (82’ Κοντογιάννης), Κουτρομάνος (70’ Καράι), Παπουτσογιαννόπουλος (82’ Μαργαρίτης), Μπεχαράνο (63’ Μήλιος), Βιγιαφάνιες (74’ Ζαρκάδας), Βασιλείου (74’ Μωραΐτης).

Η προετοιμασία της ομάδας μας θα συνεχιστεί με προπόνηση στις 9.00 το πρωί της Κυριακής.

 

 

Με την… αεροπορία να μην είναι σε καλή μέρα, ο «πιασμένος» από τις προπονήσεις, Παναιτωλικός ηττήθηκε με 1-4 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας στο Καρπενήσι δεχόμενος 4 γκολ από κεφαλιές!!!

Ουσιαστικά ήταν το πρώτο σοβαρό φιλικό των «κυανοκίτρινων» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αφού είχαν προηγηθεί οι δύο… προπονήσεις με την ομάδα των Νέων στο Αγρίνιο. Βέβαια κι αυτό περισσότερο… ξεμούδιασμα ήταν, χωρίς να σημαίνει ότι ο Λιονέλ Πόντες δεν έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια.

Σάφως αν και η ομάδα βρίσκεται πριν τα μισά της προετοιμασίας (σε 1 μήνα και 4 μέρες η πρώτη σέντρα στο πρωτάθλημα) θα είδε πράγματα που δεν του άρεσαν, όπως μαρτυρά το σκορ, τα οποία θα αναλύσει και πάνω σε αυτά θα δουλέψει στις επόμενες προπονήσεις.

Βέβαια το δεδομένο είναι ότι όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε άλλη ομάδα. Αφενός γιατί όλο και περισσότερο οι παίκτες θα αφομοιώνουν την φιλοσοφία του Πορτογάλου κι αφετέρου γιατί θα μπουν κι άλλα βασικά κομμάτια του παζλ όπως είναι ο Ντάνι Μπεχαράνο ο οποίος θα ενσωματωθεί το επόμενο διάστημα στην ομάδα, ο νέος αντι-Μαρτίνες (βλέπε: Εμιλιάνο Ρομέρο), αλλά και ο επιθετικός ο οποίος αναζητείται για να κάνει την διαφορά!

Πόνεσε πάλι με… στημένα

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος. Είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως τις φάσεις που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην εστία του Περιστερίδη. Τελικά κόντρα στην ροή του αγώνα, χωρίς φάσεις ο ΠΑΣ Γιάννενα βρήκε τα γκολ με τον Κατσέτη και τον Φεφελή.

Το πρώτο (και το τέταρτο γκολ) στο 100% και το δεύτερο σε ένα μεγάλο βαθμό προήλθαν από στημένες φάσεις στην καρδιά της άμυνας, που και πέρσι σε μεγάλο βαθμό ήταν… πληγή για την ομάδα. Έτσι σε ένα ημίχρονο όπου οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι και δεν είχαν πίεση βρέθηκαν πίσω στο σκορ και μάλιστα με 0-2.

Στην επανάληψη όπως πάντα συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις οι αλλαγές ήταν με το… τσουβάλι. Αν και το δεύτερο μέρος ο Πόντες το ξεκίνησε με τους 11 που το… έκλεισαν. Δηλαδή τους βασικούς δέκα συν τον Βασιλάρη (ιδιαίτερα δραστήριος ο μικρός) που είχε πάρει θέση στο γήπεδο από το πρώτο μέρος. Όσο περνούσε η ώρα τα πόδια από την προετοιμασία ήταν και πιο βαριά για όλους. Έτσι και ο στοιχειώδης ρυθμός που υπήρχε στο ματς χάθηκε, αν και σαφώς θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι και το 3ο, αλλά και το 4ο γκολ που δέχθηκε η ομάδα στο δεύτερο μέρος ήταν με κεφαλιές.

Η πιο καλή ευκαιρία του Παναιτωλικού στο ματς, ήταν το δοκάρι με τον Παπουτσογιαννόπουλο στο 80′ με σουτ, ένα από τα πολλά που έκανε σε όλο το παιχνίδι και φυσικά το γκολ του Μωραϊτη στην τελευταία φάση του αγώνα όπου διαμόρφωσε το 1-4.

Η δουλειά συνεχίζεται

Σαφώς και πλην του Πόντες, άλλος δεν μπορεί να σταθεί στο φιλικό. Εξάλλου αυτά είναι μόνο για τους προπονητές και για κανένα άλλο. Το ίδιο θα ίσχυε κι αν το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο.

Είναι προφανές ότι το τελικό σκορ δεν αλλάζει στο ελάχιστο κάτι από το πλάνο του Πόντες. Μιλάμε απλά για ένα φιλικό προετοιμασίας (το πρώτο μάλιστα), με τους παίκτες να είναι πιασμένοι ακόμη και… ψάχνονται.

Εξάλλου ο φετινός Παναιτωλικός είναι μια νέα ομάδα που τώρα χτίζεται! Η δουλειά στο Καρπενήσι συνεχίζεται, τα νέα αποκτήματα αναμένονται και την επόμενη εβδομάδα στο φιλικό με τον Ηρακλή όλοι περιμένουν να δουν αγωνιστικά βήματα προόδου.