Πόσο επιτέλους αξίζουν οι ζωές του λαού της ΑΙΤ/ΝΙΑΣ;

αρχείο λήψης (13)
Οι κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα ακριβώς πριν από ένα χρόνο στη πόλη μας από διάφορες συλλογικότητες  προκειμένου να διαφυλάξουν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου με προμετωπίδα την διακοπή εφημερίας της για μια μέρα της καρδιολογικής κλινικής φάνταζαν σε κάποιους υπερβολικές και ενδεχομένως υποκινούμενες για την είσπραξη δήθεν πολιτικών οφελών της τότε αντιπολίτευσης. Οι διαβεβαιώσεις που πήραμε τότε τόσο από τον διοικητή του νοσοκομείου όσο και από άλλα πολιτικά στελέχη ήταν ότι το εφημεριακό κενό της καρδιολογικής ήταν μια εξαίρεση και δεν θα επαναλαμβανόταν ποτέ πια.
Από τότε μέχρι σήμερα πολλά άλλαξαν. Απανωτές εκλογές είχαμε, τρεις υπουργοί υγείας πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου, υποσχέσεις δόθηκαν άφθονες, ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός κ.Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στη πόλη μας το Γενάρη υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα. Όμως η εξαίρεση του τότε έγινε κανόνας του σήμερα.
Η καρδιολογική κλινική δεν εφημερεύει για περισσότερες από δεκαπέντε μέρες το μήνα και η μόνη προσπάθεια που έγινε ήταν η διαχείριση των περιστατικών σε επίπεδο νομού.
 Πιστεύαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα έδειχνε την ανάλογη σπουδή για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος θέματος αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε τίποτε αλλά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην υπάρχει καρδιολόγος στα δυο δημόσια νοσοκομεία για σήμερα και αύριο 25 και 26 Σεπτέμβρη αντίστοιχα. Φαίνεται ότι όσοι θα αντιμετωπίσουν αυτό το διήμερο κάποιο πρόβλημα υγείας που θα χρειαστεί την συνδρομή καρδιολόγου σε δημόσιο νοσοκομείο θα αναγκαστούν να βρουν λύση στο πρόβλημα τους σε γειτονικούς νομούς. Να που τα μεγάλα και ακριβά έργα της Ελλάδος του «εκσυγχρονισμού, της ολυμπιάδας και της ανάπτυξης» όπως η γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης  θα πιάσουν τόπο δείχνοντας με τραγικό τρόπο την απαξίωση και την γύμνια του νομού μας.
 Η διοίκηση που βρίσκεται στο τιμόνι εδώ και δυο χρόνια λειτούργησε καταλυτικά στη διαλυτική εικόνα που παρουσιάζουν τα δυο ιδρύματα έχοντας ως αποκλειστικές προτεραιότητες της την υπεράσπιση συγκεκριμένων συμφερόντων και την διάχυση της ανομίας και αυθαιρεσίας με μια σειρά πράξεων και παραλείψεων. Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά τουλάχιστον στους υπηρεσιακούς παράγοντες στο χώρο της υγείας. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η νέα κυβέρνηση ανέχεται αυτές τις καταστάσεις; γιατί συμβάλει με τη στάση της στη ξεθεμελίωση του εναπομείναντος δημόσιου συστήματος υγείας;
Πόσο επιτέλους αξίζουν οι ζωές του λαού της ΑΙΤ/ΝΙΑΣ;
Επειδή το πράγμα δεν πάει άλλο απαιτούμε λύση τώρα με προσλήψεις μόνιμου και ειδικευμένου ιατρικού, νοσηλευτικού και όποιας άλλης ειδικότητας χρειάζεται  προσωπικού, έστω και αν αυτό μας φέρει σε σύγκρουση με τους δανειστές και τις δήθεν υποχρεώσεις της χώρας προς αυτούς.
Για εμάς οι ζωές των ανθρώπων δεν έχουν κοστολόγιο και σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι.
 
ΤΟ ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ