Π. Μοσχολιός: «Μετάθεση ευθυνών…»

mosxolios-1

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΑ ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή Αγρινίου, επειδή οι προτάσεις για ένταξη έργων ύδρευσης της ΔΕΥΑΑ πήγαν σε “λάθος διεύθυνση”, με αποτέλεσμα οι προτάσεις αυτές να μην αξιολογηθούν καν.

Σχετικό δελτίο τύπου είχαμε εκδώσει στις 16-9-2016  (επισυναπτόμενο δελτίο τύπου) , όπου εγκαλούσαμε τη δημοτική αρχή για απραξία!

Το ερώτημα είναι εάν με αυτή την Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διερευνηθεί και η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΑ, που χάθηκαν σημαντικοί πόροι για την ύδρευση της πόλης ή θα την πληρώσει μόνο κάποιος “υπαλληλάκος”;

Θα εξετασθεί το ενδεχόμενο οι φάκελοι που περιείχαν τις προτάσεις να ήταν “κενοί περιεχομένου”, που έτσι κι’ αλλιώς δεν είχαν καμία τύχη στην Περιφέρεια και η διενέργεια της Ε.Δ.Ε. να είναι προσχηματική για να καλυφθούν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της ΔΕΥΑΑ;

Σε κάθε περίπτωση η μετάθεση ευθυνών είναι δείγμα ανικανότητας της ηγεσίας να διοικήσει την εταιρεία και δείχνει έλλειψη τόλμης και θάρρους να αναλάβει τις ευθύνες της.

Επειδή τελευταία υπάρχουν αρκετά φαινόμενα απορύθμισης του Δήμου, ηγεσίας και υπηρεσιών, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας, γιατί φοβούμαστε ότι τα φαινόμενα τέτοιων “λαθών” θα πολλαπλασιαστούν στο μέλλον.

Και αυτά τα “λάθη” έχουν μεν επιπτώσεις στις εντάξεις νέων έργων, όπως φάνηκε παραπάνω, αλλά μπορεί να οδηγήσουν και σε απεντάξεις δημοπρατημένων από εμάς έργων.

Και αυτό θα ήταν καταστροφικό».