Ρήξη ΟΠΑΠ με Σούπερ Λιγκ

ImageHandler

Το ενδιαφέρον της για την κεντρική χορηγία του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ αποσύρει η ΟΠΑΠ Α.Ε., ξεκινώντας συζητήσεις ξεχωριστά με κάθε ΠΑΕ, προκειμένου να συνάψει ατομικά συμβόλαια χορηγίας, τα οποία θα έχουν ανταποδοτικό ενδιαφέρον για την εταιρεία.

Ηαπόφαση για απόσυρση του ενδιαφέροντος πάρθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τη διοίκηση του Οργανισμού, έπειτα και την πρόσφατη επιστολή της Λίγκας με την οποία ουσιαστικά απέρριπτε την πρόταση του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει η «Live Sport».

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πρόταση, περιλάμβανε:
-Τη χορηγία της Σούπερ Λιγκ με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ.
-Την απευθείας ενίσχυση των 16 ομάδων που μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα με το συνολικό ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά επρόκειτο να δοθούν στις ομάδες με βάση την εμπορικότητα, την αγωνιστική τους πορεία, τις προοπτικές, τη δυναμική τους κλπ.
-Τη χρηματοδότηση με 2 εκατ. ευρώ έργων που αφορούν στην καταπολέμηση της βίας και στη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείς στα γήπεδα μέσα από στοχευμένες ενέργειες.

Η κόντρα και οι διαφωνίες

Σχετικά με τη διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, αφορούσε κυρίως τα 2 εκατ. ευρώ που προορίζονται για τον «πόλεμο» κατά της βίας. Η ΟΠΑΠ επιμένει να χρηματοδοτεί η ίδια, απευθείας από το ταμείο της τα σχετικά προγράμματα, ενώ η διοίκηση της Λίγκας θέλει αυτά τα χρήματα να περνούν από το δικό της ταμείο και να τα διαχειρίζεται η ίδια. Επιπλέον από την πλευρά του Οργανισμού υποστηρίζεται πως στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μπήκαν κι άλλες απαιτήσεις από πλευράς συναιτερισμού.

Συγκεκριμένα να μην υπάρχει αποκλειστικότητα στη χορηγία της ΟΠΑΠ, ήτοι να μπορούν κάποιες ΠΑΕ να έχουν χορηγούς κι άλλες στοιχηματικές εταιρείες. Επίσης να μην έχει ο ΟΠΑΠ το δικαίωμα να προβάλει τα προϊόντα της μέσω της χορηγίας. Ουσιαστικά να μη μπορεί να προβάλει ο Οργανισμός το «Πάμε Στοίχημα».

Και στις δύο απαιτήσεις της Λίγκας, η διοίκηση της ΟΠΑΠ ήταν κάθετα αντίθετη κι ανώτερα στελέχη της μάλιστα τις χαρακτήριζαν «εξωπραγματικές», τονίζοντας πως ο Οργανισμός επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με άλλους τρόπους. «Εμείς είμαστε πάντα εδώ να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο της λογικής», δήλωνε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΟΠΑΠ στην εφημερίδα.

sdna.gr