Ρεκόρ ξένων παικτών φέτος στο NBA!

190026

Το NBA έχει ανοίξει για τα καλά τα σύνορά του (σ’ αυτό βοήθησε και το αυξημένο σάλαρι καπ), γι’ αυτό στη φετινή σεζόν θα αγωνιστούν συνολικά 113 μη Αμερικανοί, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ!

Σπάει όλα τα ρεκόρ φέτος το NBA! Μετά την πολύ γενναία αύξηση στο σάλαρι καπ, οι ομάδες του «μαγικού κόσμου» έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανοίξουν κι άλλο τους… ορίζοντές τους και να αναζητήσουν παίκτες από διάφορές γωνιές του κόσμου.

Αποτέλεσμα; Στη φετινή σεζόν, που ξεκινά σε λίγες ώρες, θα αγωνιστούν συνολικά 113 μη Αμερικανοί παίκτες από 41 διαφορετικές χώρες, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία του καλύτερου πρωταθλήματος του πλανήτη! Μάλιστα, στατιστικά στις 30 ομάδες υπάρχει τουλάχιστον ένας ξένος.

Πρωταθλητές στους… μη Αμερικανούς είναι οι Τζαζ με επτά και ακολουθούν με έξι οι Μάβερικς, Νάγκετς, Θάντερ, Μάτζικ, Σίξερς, Σπερς και Ράπτορς.

Ο Καναδάς έχει τους περισσότερους στο NBA με 11, με τη Γαλλία να έχει 10, τη Βραζιλία 9, την Αυστραλία 8 και την Κροατία 5. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τρεις, τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Γιώργο Παπαγιάννη και Κώστα Κουφό.

sport-fm.gr