Σήμερα, η θρυλική “Κάρμεν” στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Η νέα παραγωγή της “Όπερας της βαλίτσας” είναι η θρυλική “Κάρμεν” του Μπιζέ,η οποία θα ταξιδέψει σε 23 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος “Ταξίδι προς το κέντρο πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” .Σε συνεργασία με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαϊου, ωρα 8:00 μμ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως αφού καταφέρνει να συγκινεί το κοινό με τη δύναμη,τη ζωντάνια και την απλότητά της.Η τραγική ιστορία της είναι πάντα επίκαιρη,αφού ο έρωτας,το πάθος,η ανάγκη για την ελευθερία είναι δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης.
Συμμετέχουν διακεκριμένοι πρωταγωνιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Η σκηνοθέτρια Άγγελα-Κλεοπάτρα Σαρόγλου έχει μεταφέρει τη δράση του έργου στην Ισπανία του σήμερα,με αναφορές στην αισθητική του σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Η παραγωγή της “‘Οπερας της Βαλίτσας” είναι ευέλικτη και ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους με τη συνοδεία των εξαιρετικών τραγουδιστών της ΕΛΣ,με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στην είσοδο του χώρου.