Σεισμός στη Νέα Ζηλανδία! Ισχυρότατος – 7,5 Ρίχτερ!

screenshot_528

– Ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά στη Νέα Ζηλανδία κι έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία
– Ήταν έντασης 7,5 Ρίχτερ και είχε μόλις 8 χιλιόμετρα εστιακό βάθος
– Υπάρχουν ήδη αναφορές για υλικές ζημιές
– Κάτοικοι κοντινών περιοχών έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με εικόνες από τα σπίτια τους που “χορεύουν” στο ρυθμό του Εγκέλαδου
– Δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για τυχόν τραυματισμούς ή για ενδεχόμενο τσουνάμι
– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα νότια της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Παρόλο που στην συγκεκριμένη περιοχή η σεισμική δραστηριότητα είναι συχνή, το μέγεθος του συγκεκριμένου σεισμού έχει προκαλέσει ανησυχία.

Το επίκεντρο

Οι πληροφορίες αναφέρουν σημειώθηκε σε απόσταση 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Christchurch, όμως έγινε αισθητός και σε πολλές κοντινές περιοχές, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 8 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς, ή υλικές ζημιές. Ωστόσο είναι πολλές οι αναφορές κατοίκων των κοντινών περιοχών στο διαδίκτυο, με πολλούς να αναφέρουν πως ο σεισμός διήρκεσε για τουλάχιστον ένα λεπτό.

Προς το παρόν, επίσης, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το ενδεχόμενο ενός τσουνάμι.

Δείτε το χάρτη της περιοχής

Πηγή φωτό: www.emsc-csem.org
Πηγή φωτό: www.emsc-csem.org
Οι πρώτες εικόνες

Ήδη στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν είτε τη στιγμή που “χτυπά” ο Εγκέλαδος, είτε τις ζημιές που άφησε πίσω του.

Δείτε μερικές από αυτές

Υπάρχουν, επιπρόσθετα, πληροφορίες πως πολλοί είναι οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν βγει στους δρόμους, αλλά και ένοικοι δωματίων ξενοδοχείων που τα εγκαταλείπουν.

newsit.gr