Σεμινάριο κινηματογράφου . Δυναμική  κοιτίδα καλλιτεχνικής έκφρασης στο Αγρίνιο

b1e067f9-8ed5-422b-8882-a38a6cd52297

c3a6b62d-b4fb-4431-baa9-e595d2a4d51c

Mια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν  την 7η τέχνη από τη σκοπιά των δημιουργών έχουν 60 άτομα που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους, εντελώς δωρεάν, στο σεμινάριο κινηματογραφικής έκφρασης, με εξειδίκευση στον τομέα του «Ντοκιμαντέρ» και υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου με την επιμέλεια του σκηνοθέτη και καθηγητή κινηματογράφου κ. Νώντα Σαρλή.

 

Τo σεμινάριο κινηματογράφου ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο 2016.

 

Οι συμμετέχοντες, θα μπορέσουν  να εντρυφήσουν στα μυστικά του Κινηματογράφου, ερασιτεχνικά ή και επαγγελματικά αργότερα και  θα αποκομίσουν απαραίτητες εμπειρίες και γνώσεις ώστε να μπορούν να λειτουργούν σαν «καλοί θεατές», ή ακόμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν σε όλους οι νέες τεχνολογίες, να μπορούν να εκφραστούν, έστω ερασιτεχνικά, μέσα από το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος.

 

Τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 

Α) Μαθήματα κορμού (Ιστορία κινηματογράφου – Αισθητική κινηματογράφου – Βασικές αρχές σεναριακής γραφής).

Β) Εργαστήρια (σκηνοθεσίας και ντοκιμαντέρ) με ομαδική πρακτική άσκηση πάνω σε θέμα που σχετίζεται με την πόλη του Αγρινίου, με στόχο να προκύψει μέσα από τα εργαστήρια αυτά μια ολοκληρωμένη ταινία (έργο όλης της ομάδας που θα συμμετέχει στο σεμινάριο) αλλά και τρία ντοκιμαντέρ .