Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, από την Γ.Ε. Αγρινίου

unnamed

Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου ( ΓΕΑ)  διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών  στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2016 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Το σεμινάριο αυτό, εντάσσεται σε ένα κύκλο εξειδικευμένων παρεμβάσεων που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Λ.Ο. της ΓΕΑ σχετικά με την εκμάθηση και εμπέδωση παραδοσιακών χορευτικών γνώσεων και εμπειριών.

Προς αυτή την κατεύθυνση καθοριστικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι μέχρι τώρα αξιόλογες διαδικασίες προγραμματισμού και προετοιμασίας των μαθησιακών του κύκλων, αλλά και η επιστημονική γνώση και αρτιότητα των συντελεστών του.

Άλλωστε, το γεγονός της συνεχούς του παρουσίας σε μια ομολογουμένως δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας του και βάζει παρακαταθήκες για την μελλοντική του πορεία και εξέλιξη.

Το σεμινάριο είναι αμιγώς αυτοχρηματοδοτούμενο από τον Λαογραφικό Όμιλο της ΓΕΑ και μπορούν να συμμετάσχουν χορευτές και χορεύτριες από όλη την χώρα.

Για φέτος και σε ότι αφορά την μαθησιακή διαδικασία του σεμιναρίου, έχουν επιλεγεί δυο περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη μουσικό-χορευτική παράδοση, αλλά και σπουδαία βιωματικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο ενότητες κατά τη διάρκεια των οποίων θα διδαχθούν:

Α) Χοροί και Τραγούδια από τις περιοχές της Νάξου, με εισηγητή τον Δρ. Σπηλιάκο Σταύρο.
Β) Χοροί και Τραγούδια από την περιοχή της Βοβούσας του Ανατολικού Ζαγορίου (Ήπειρος) με εισηγητή τον κο Γούσια Βαγγέλη.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου και συγκεκριμένα το Σάββατο το βράδυ 26 Νοεμβρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παραδοσιακή μουσικό-χορευτική βραδιά στην αίθουσα ΠΙΘΑΡΙ (περιοχή Γιανούζι Αγρινίο ) με τη συμμετοχή της παραδοσιακής ορχήστρας του Ηλία Πλαστήρα, αλλά και της παραδοσιακής ορχήστρας από τον Κυνίδαρο Νάξου (βιολί Στέλιος Κουνάδης, τραγούδι Χρήστος Τσελέντης).
Για περισσότερες πληροφορίες σε ότι αφορά συμμετοχές αλλά και το σεμινάριο γενικότερα, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου – Παπαστράτειο Μέγαρο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, η στο τηλέφωνο 26410 24767, e-mail: laografikosomilos_gea@yahoo.gr , καθώς επίσης και στον χοροδιδάσκαλο του Λαογραφικού Ομίλου κο Γεώργιο Τσελίκα στο κινητό τηλ 6977285049.

unnamed-1