Σεφτέ στο Αγρίνιο o Παναιτωλικός, με Μαρκόφσκι

Δύο στα δύο για τον Παναιτωλικό που μετά τον Αστέρα ξεπέρασε και το εντός έδρας εμπόδιο του Πανθρακικού. Η πρώτη εντός έδρας νίκη συνδυάστηκε με το πρώτο τέρμα του Μαρκόφσκι με την φανέλα των Αγρινιωτών. Η ομάδα της Κομοτηνής προσπάθησε στο Α’ μέρος και είχε και δοκάρι αλλά στην επανάληψη ήταν εμφανώς κατώτερος και θα μπορούσε να είχε χάσει και με μεγαλύτερο σκορ από το τελικό 1-0.
Πως έπαιξαν
O Πόντες για τον Παναιτωλικό ξεκίνησε τον Στεφανάκο κάτω από τα γκολπόστ, τον Κουτρομάνο δεξί μπακ, τον Κέβιν αριστερά, τους Παπάζογλου, Κούσα στα στόπερ, τους Μάκο, Ντάνι Μπεχαράνο και πιο μπροστά τους τον Μάρκος Πάουλο στον άξονα, τους Κάπελ, Ουάρντα στα άκρα και τον Μαρκόφσκι στη κορυφή της επίθεσης. Ουσιαστικά 4-2-3-1 με τον Μάρκος Πάουλο να παίζει ως επιτελικό χαφ.
Ο Ρόκα στον αντίποδα κατέβασε σχήμα 3-5-2, που υπό προϋποθέσεις γινόταν και 3-4-3. Οι Ποτουρίδης, Μελίσσης και Σερφά απάρτιζαν την τριάδα της άμυνας μπροστά από τον γκολκίπερ Αθανασιάδη. Στον άξονα ήταν οι Μεχία, Σερφά, Σέτι και Χρήστου με δεκάρι τον Μάρτινς και στα δύο άκρα τους Χαβίτο και Χασομέρη. Στην κορυφή ο Νικόλτσης.
Άλλος το δοκάρι άλλος το γκολ!
Ο Παναιτωλικός μπήκε αρκετά δυναά στο ματς, ωστόσο τα αμυντικά του προβλήματα (κυρίως στο κέντρο της… οπισθοφυλακής του) έβαλαν αρκετές φορές τον Πανθρακικό στην περιοχή του. Στο 9′ ο Κουτρουμάνος είχε ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Αθανασιάδης και εν συνεχεία ο Μάρκος Πάουλο δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.
Στο 17′ ο Πανθρακικός είχε δοκάρι με ένα πολύ καλό σουτ του Μεχία μετά από κόρνερ του Μάρτινς. Και αφού η ομάδα της Κομοτηνής απέτυχε να κάνει το 0-1, έγινε το 1-0! Στο 22′ μετά από κόρνερ ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να διώξει επαρκώς την κεφαλιά – γύρισμα του Ουάρντα με τον επερχόμενο Μαρκόφσκι να κάνει… σεφτέ στον Παναιτωλικό, σκοράροντας σε κενή εστία. Στο 39′ ο Μάρτινς από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Χαβίτο. Το Α’ μέρος έκλεισε δίχως άλλες μεγάλες φάσεις.
Πεσμένος ρυθμός αρχικά και αλλαγές αλλά αρκετές φάσεις από Παναιτωλικό
Στην επανάληψη ο ρυθμός του ματς έπεσε σε σχέση με το Α’ μέρος. Οι Πόντες και Ρόκα έκαναν τις αλλαγές τους για να… φρεσκάρουν τις ομάδες τους. Στα πρώτα λεπτά ως φάσεις καταγράφτηκαν μόλις 2 σουτ. Ένα στο 48′ από τον Μπεχαράνο και άλλο ένα από τον Ουάρντα στο 51′. Στο 65′ είχε ένα σουτ άουτ και ο Καπέλ.
Οι Αγρινιώτες γενικά είχαν φάσεις για γκολ στην επανάληψη με τον Πανθρακικό να είναι ακίνδυνος επιθετικά για μεγάλο μέρος του ματς στο β’ 45λεπτο. Στο 89′ ένα σουτ του Μάκου πέρασε ελάχιστα έξω για να κλείσει το παιχνίδι στο 1-0.
MAN OF THE MATCH: Ο Αμρ Ουάρντα. Εξαιρετικός για ακόμα ένα ματς του Παναιτωλικού. Με ασίστ στο γκολ του Μαρκόφσκι και μεγάλη βοήθεια στο δημιουργικό κομμάτι. Πολλά χιλιόμετρα και τρομερή επίδειη τεχνικής κατάρτισης και ποιότητας. Στο Β’ μέρος έδειξε πάντως καταπονημένος, κάτι λογικό έως ένα σημείο.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο σκόρερ Μαρκόφσκι και ο Κουτρουμάνος έχουν κάνει καλό παιχνίδι για τον Παναιτωλικό. Από μεριάς του Πανθρακικού προσπάθησαν αρκετά οι Μεχία και Μάρτινς.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Πανθρακικού. Εκεί που χρειάστηκε να επέμβει βρέθηκε εκτεθειμένη και επέτρεψε στον αντίπαλό της να σκοράρει.
Η ΓΚΑΦΑ: Αν και ο Μάρτινς δεν ήταν αρνητικός στο Α’ μέρος έχει χάσει μία καλή ευκαιρία όταν δεν έκανε καλή κεφαλιά σε ένα σημείο όπου ήταν μόνος του και θα μπορούσε να είχε σκοράρει.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία στο σημερινό ματς. Δεν επηρέασε σε καμία των περιπτώσεων το ματς.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η πρώτη φετινή εντός έδρας επικράτηση του Παναιτωλικού δεν συνοδεύτηκε από σούπερ εικόνα, ωστόσο οι Αγρινιώτες είχαν και πάλι όλα τα θετικά στοιχεία που έπρεπε για να κερδίσουν. Δηλαδή τον Ουάρντα ξανά σε πολύ καλή μέρα και τον Μαρκόφσκι να σκοράρει. Ο Πανθρακικός αν και είχε πολλές και σημαντικές απουσίες το πάλεψε το ματς ιδίως στο Α’ μέρος όπου είχε και δοκάρι και φάσεις για γκολ.
Από την στιγμή όμως που ήταν επιθετικά αναποτελεσματικός δεν είχε τύχη. Έτσι η ομάδα του Πόντες έκανε το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα με τον Μαρκόφσκι να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του συλλόγου του. Στην επανάληψη πάντως ο Παναιτωλικός ήταν εμφανώς ανώτερος και βάση των ευκαιριών του θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 ή και το 3-0.http://www.gazzetta.gr/