Σε ετοιμότητα η Π. Δυτικής Ελλάδας για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων

geniki-dokimi-prin-apo-tin-premiera

 

Πανέτοιμες είναι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να μεταδώσουν εγκαίρως τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015, με την μετάδοση να γίνεται και για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) με τη χρήση ενιαίου Ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος.

Με το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα τα αποτελέσματα σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία θα μεταδίδονται έγκυρα και υπεύθυνα στο εσωτερικό δίκτυο των κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο Διαδίκτυο (Internet) χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση (μετάδοση σε πραγματικό χρόνο) από ιστοσελίδα ειδικού σκοπού της Περιφέρειας (ekloges2015.pde.gov.gr) μέσω του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή, υπολογίζεται πως περίπου από τις 7.30 μ.μ. και μετά, αναμένεται να ξεκινήσει η καταχώρηση στο Σύστημα των αποτελεσμάτων που θα δίδονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχίζεται αναλόγως με την ροή.

 

Ποιες λειτουργίες παρέχονται

Οι βασικές λειτουργίες που θα παρέχει το Ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα είναι οι ακόλουθες:

– καταχώρηση των αναλυτικών στοιχείων της ψηφοφορίας (εγγεγραμμένοι, ψηφίσαντες, άκυρα, λευκά, έγκυρα, ψήφους που έλαβαν τα Κόμματα) ανά Εκλογικό Τμήμα,

– αυτόματο έλεγχος ορθότητας των καταχωρημένων στοιχείων,

– επεξεργασία των αποτελεσμάτων (συμμετοχή, λευκά, άκυρα, ψήφοι και ποσοστά Κομμάτων) και εκτύπωση αυτών (αναλυτικά και συγκεντρωτικά) σε επίπεδο Εκλογικού Τμήματος, Δημοτικού Διαμερίσματος, Δημοτικής Ενότητας, Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας (Νομού) και Περιφέρειας,

– μετάδοση – μέσω web services – των αποτελεσμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

– μετάδοση των αποτελεσμάτων στο Διαδίκτυο,

– δημιουργία ψηφιακών αρχείων (csv) με τα πλήρη και αναλυτικά αποτελέσματα, τα οποία είναι έτοιμα για εισαγωγή στα ηλεκτρονικά συστήματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Ποια στοιχεία θα καταχωρούνται

Τα στοιχεία που υπολογίζει και εκδίδει το Πληροφοριακό Σύστημα είναι τα ακόλουθα:

– Κόμματα: ψήφοι και ποσοστά ανά Εκλογικό Τμήμα, Δημοτικό Διαμέρισμα, Δημοτική Ενότητα, Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα (Νομό) και στην Περιφέρεια.

Σε κάθε σελίδα αποτελεσμάτων (σε επίπεδο Εκλογικού Τμήματος, Δημοτικού Διαμερίσματος, Δημοτικής Ενότητας, Δήμου, Νομού, Περιφέρειας) θα παρουσιάζονται και τα αντίστοιχα αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου 2015.

Στις Βουλευτικές Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 θα αξιοποιηθούν οι υποδομές του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ και του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών (ΜΑΝ) των Δήμων Πάτρας και Πύργου και θα υπάρχει άμεση συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Εθνικό Δίκτυο Διαχείρισης Περιστατικών Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ασφαλή μετάδοση των αποτελεσμάτων.