Σημεία από την εμφάνιση του Κώστα Καραγκούνη με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά

karag

‘Εντονη συζήτηση είχαν σήμερα το πρωί οι δυο πρώην υπουργοί με αφορμή τη νυχτερινή είδηση για 4,2 δις νέα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ από την χώρα μας.  Το ΔΝΤ ζητά επίσης μείωση αφορολόγητου και μείωση των επικουρικών συντάξεων.  

Ο Κώστας Καραγκούνης τόνισε πως το μείγμα πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση δυστυχώς οδηγεί σε αδιέξοδα.  Η αύξηση φόρων έχει φτάσει σε τέτοια ψηλά επίπεδα που πλέον τα έσοδα του κράτους θα αρχίσουν να μειώνονται.  Οι Έλληνες δεν αντέχουν πια και δυστυχώς πληρώνουν τις λάθος πολιτικές και οικονομικές επιλογές της Κυβέρνησης.  Πληρώνουν την άστοχη και αποδεδειγμένα αποτυχημένη διαπραγμάτευση του 2015.

Οι στόχοι του 2018-2022 δεν βγαίνουν.  Και παρόλη τη μικρή ανακούφιση χρέους που υπόσχονται οι εταίροι, το βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι εις αντάλλαγμα, μόνο ανακούφιση δε θα φέρει στους πολίτες.  Η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει την επαναδιαπραγμάτευση των στόχων της συμφωνίας.  Η Νέα Δημοκρατία φωνάζει για την άμεση αλλαγή στην οικονομική πολιτική.  Η Νέα Δημοκρατία καλεί για μια πολιτκή που θα φέρει επενδύσεις, θα ελαφρύνει το φορολογικό βάρος, θα δυναμώσει το τραπεζικό σύστημα.  Κάτι που η ίδια είχε καταφέρει στα τέλη του 2014.  Οι πολίτες θυμούνται και ξέρουν την πραγματικότητα.