Σκάνδαλο: Κράτησαν την Κέρκυρα στην κατηγορία

205148

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σουπερ Λίγκας με ψήφους 2-1 αποφάσισε να κρατήσει στην κατηγορία την Κέρκυρα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΣΠΟΡ FM 94,6 και του sport-fm.gr.

Το σκάνδαλο… ολοκληρώθηκε όπως σας είχε προϊδεάσει με σχετικά ρεπορτάζ ο ΣΠΟΡ FM 94,6. και το www.sport-fm.gr.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με απόφαση – σκάνδαλο αθώωσε την Κέρκυρα, η οποία θα είναι η 15η ομάδα της πρώτης κατηγορίας στο επόμενο πρωτάθλημα, εφόσον δεν ανατραπούν τα δεδομένα στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Απόφαση την οποία είχαμε προαναγγείλει από την περασμένη Κυριακή, παρ’ ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών στην ΠΑΕ Κέρκυρα ήταν εικονική και είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό ή την αποβολή της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Βάσει των κανονισμών η ΠΕ απλά έπρεπε να επικυρώσει την εισήγηση της ΕΕΑ, κάτι που δεν έγινε. Τα μέλη του πρωτοβάθμιου οργάνου αναζητούσαν <παραθυράκι> για να απαλλάξουν την Κέρκυρα από την <βαρεία> παράβαση και για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις διασκέψεις. Και τελικά η απόφαση <ψήθηκε> και ο ΑΟΚ με ψήφους 2-1 παραμένει στην Λίγκα.

Στις 2 Ιουλίου από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοινώθηκε σχετικά με την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της:

«Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».

Πιο ξεκάθαρη διατύπωση δεν μπορούσε να γίνει και η ποινή για την Κέρκυρα ήταν μονόδρομος. Όμως, η ΠΕ μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και αποφάσισε να μην υποβιβάσει τον ΑΟΚ. Και έτσι απλά δύο μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής καθόρισαν ποια θα είναι η 15η ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Την 16η θέση διεκδικεί ο Λεβαδειακός από την Βέροια…

sport-fm.gr