Σοβαρά επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας στο Σύνταγμα (βίντεο)

epeisodia2

epeisodia

Εκτεταμένα επεισόδια με βροχή από βόμβες μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα, καρφιά και ξύλα και από την άλλη ρίψη χημικών  εδώ και ώρα στο Σύνταγμα, όπου ήταν σε εξέλιξη συλλαλητήριο κατά της επικύρωσης της συμφωνίας.
Οι κουκουλοφόροι, παρείσφρησαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, με τους διαδηλωτές να υποχωρούν προς την οδό Φιλελλήνων.

Ομάδα περίπου 50 ατόμων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.Οι νεαροί κουκουλοφόροι νωρίτερα έσπασαν τα μάρμαρα από την πλατεία Συντάγματος και πετούν κομμάτια εναντίον των αστυνομικών. Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.Λόγω των επεισοδίων έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος. Οι νεαροί έβαλαν φωτιά και σε οχήματα.Στις φλόγες τυλίχθηκε και βαν τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκεται μπροστά από τον Εθνικό Κήπο, μετά από βόμβα μολότοφ που πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και σε τράπεζες και καταστήματα στο κέντρο.
Οι αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχώρησαν σε περισσότερες από 50 προσαγωγές.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωνε η ΑΔΕΔΥ, με την κινητοποίηση να πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών που οδηγεί σε νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν συνδικαλιστικές και αριστερές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η ΠΟΕ ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι, ενώ κλούβες της αστυνομίας είναι παραταγμένες στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Παράλληλα, συλλαλητήριο διοργανώνε στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας «την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το τρίτο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της Ευρωζώνης».

Λίγο μετά τις 20.30 το ΠΑΜΕ ξεκίνησε πορεία προς το Σύνταγμα.

aixmi.gr