Σοκ! 12χρονος ύποπτος τζιχαντιστής ήθελε να τινάξει στον αέρα χριστουγεννιάτικη αγορά!

germany_xmas_543_355

– Μόνο σοκ προκαλεί η είδηση από τη Γερμανία
– 12χρονο αγόρι κατηγορείται πως επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικά σε υπαίθρια αγορά
– Ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, η βόμβα είχε καρφιά
– Θεωρείται βαθιά ριζοσπαστικοποιημένος και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος

Οι εικόνες ανήλικων παιδιών ζωσμένων με εκρηκτικά δεν υπάρχουν μόνο στη Συρία ή το Ιράκ. Έφτασαν και στην Ευρώπη. Και αυτό μόνο μεγαλύτερο μπορεί να κάνει το φόβο και τον τρόπο για το που μπορεί να φτάσει το αρρωστημένο μυαλό των τζιχαντιστών.

Η είδηση που δημοσιεύει το περιοδικό Focus πως έχει συλληφθεί ένα 12χρονο αγόρι γιατί επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αφορά κάνει το γύρο του κόσμου.

Το αγόρι, Γερμανός υπήκοος με καταγωγή από το Ιράκ, θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους! Έχει συλληφθεί και κατηγορείται πως επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά στην πόλη Λούντβιχσχάφεν της δυτικής Γερμανίας, γράφει το Focus, επικαλούμενο δικαστικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Ο 12χρονος γεννήθηκε το 2004 στο Λούντβιχσχάφεν, θεωρείται “βαθιά ριζοσπαστικοποιημένος” και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από μέλος του ISIS.

Στις 26 Νοεμβρίου πήρε στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά. Ευτυχώς, ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος του πυροκροτητή.

Επισκέπτης της αγοράς κάλεσε την αστυνομία όταν ανακάλυψε το σακίδιο στους χώρους της και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Η αστυνομία ταυτοποίησε το αγόρι και το συνέλαβε λίγες μέρες αργότερα, στις 5 Δεκεμβρίου, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, με ένα σακίδιο στην πλάτη. Δεν είναι γνωστό αν ήθελε να αποπειραθεί να κάνει μια δεύτερη –επιτυχημένη αυτή τη φορά- επίθεση.

Μετά τη σύλληψή του, το αγόρι μεταφέρθηκε και κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καλσρούη. Ωστόσο, εκπρόσωπός της δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ–ΜΠΕ, Focus

newsit.gr