Σπύρος Γιαννιώτης: «Έσφιξα τα δόντια και έπεισα τον εαυτό μου ότι…»

gianniotis-614x378

«Θυμάμαι ότι το μόνο που ένιωθα ήταν η θλίψη της αποτυχίας»…

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει βάλει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο πρωταθλητής μας στην κολύμβηση μιλάει στο “Πρώτο Θέμα” και τη Μαρία Λεμονιά…

…για την πιο δύσκολη στιγμή του σε αγώνα

«Ήταν το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης στα 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης. Στα τελευταία 500 μέτρα ένιωθα την καρδιά μου να χτυπά πιο γρήγορα και τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν. Πάλευα μεταξύ του να συνεχίσω ή να μη συνεχίσω, με το “μπορείς” ή “δεν μπορείς” να μου τρώνε το μυαλό. Έσφιξα τα δόντια και έπεισα τον εαυτό μου ότι το “δεν μπορείς” είναι απλά ένα τρελό παιχνίδι της φαντασίας κι άρχισα να σκέφτομαι μόνο “μπορείς, μπορείς, μπορείς”. Όταν βγήκα από το νερό ήμουν παγκόσμιος πρωταθλητής. Έκτοτε η ζωή μου δεν είναι ίδια. Γνωρίζω πλέον πολύ καλά πως οτιδήποτε βάλουμε στο μυαλό μας έχει τη δυνατότητα να υλοποιηθεί. Αρκεί να μην καταθέσουμε τα όπλα και να δώσουμε όλη την ψυχή μας σε αυτό».

…για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

«Ήρθα πέμπτος και αυτό με αρρώστησε. Θυμάμαι ότι το μόνο που ένιωθα ήταν η θλίψη της αποτυχίας. Όταν, όμως, πέρασαν τα πρώτα 24ωρα συνήλθα. Η αποτυχία με πείσμωσε και λίγο μετά κέρδισα την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

zappit.gr