Στη μνήμη των 120 της Αγίας Τριάδας

unnamed (2)

Ο Δήμος Αγρινίου και η ΠΟΑΕΑ – Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τιμώντας τη μνήμη εκείνων που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου του 1944,, τέλεσαν σήμερα, Κυριακή 3/5/2015,  επίσημο μνημόσυνο.

Παρέστησαν, ως προσκεκλημένοι του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαϊλης,ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου, Κώστας Ματέρης και ο πρόεδρος της Τ.Κ Κρυοπηγής, Νικόλαος Ντελής. Επίσης η Βουλευτής Αιτ/νίας (ΣΥΡΙΖΑ) Μαρία Τριαναταφύλλλου, Δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι αρχών και φορέων της περιοχής.

Το μνημόσυνο τελέσθηκε   στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας  ενώ  αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας ( Πλατεία 120) εψάλει επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση  στεφάνων, από τους Δημάρχους Αγρινίου και Πρέβεζας, Αντιστασιακές Οργανώσεις, εκπροσώπους φορέων και συγγενείς των θυμάτων .

«Συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ  σήμερα , για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους 120 πατριώτες μας, που με το απαράμιλλο θάρρος, πίστη και υψηλό πατριωτισμό θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Για αυτό, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα εμείς να συντηρούμε άγρυπνη την εθνική μας μνήμη και την ευγνωμοσύνη μας στην αγωνιστικότητα και την θυσία τους…» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  στο  Εντευκτήριο του τρένου,  στην οδό Λ. Μαβίλη, όπου για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Αγρινίου, διοργανώνει  2ήμερη έκθεση   με φωτογραφικό και άλλο υλικό της εποχής εκείνης. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή, την Δευτέρα και Τρίτη (4 & 5/5/2015) από τις 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι.

Εμφάνιση DSC_0890 (5).jpg

Εμφάνιση DSC_0899.jpg

Εμφάνιση DSC_0897.jpg