Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου η Δυτική Ελλάδα

unnamed (1)

 

Τη δέσμευση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στο επιχειρησιακό πλάνο που έχει σχεδιάσει και εγκρίνει, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ Κώστας Ανδριοσόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλο και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή.

Κατά τη σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, τονίστηκε η στενή και διαρκής συνεργασία μεταξύ της Π.Δ.Ε. με την ΔΕΠΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης.

Ήδη προγραμματίστηκε σε άμεσο χρονικό διάστημα, επόμενη συνάντηση σε συνέχεια των προηγούμενων, προκειμένου να διευκρινιστούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σενάριο που προκρίνεται στο επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΠΑ για την έλευση του αερίου στην περιοχή (με δημιουργία ΕΠΑ – Εταιρία Παροχής Αερίου κ.λπ).

«Η έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα ήταν και παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας. Διαρκής στόχος μας είναι η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και της ανταγωνιστικότητας της Δυτικής Ελλάδας με παράλληλη μείωση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά» επεσήμανε ο Γ. Αγγελόπουλος, ενώ από την πλευρά του ο Ν. Υφαντής σημείωσε πως «το φυσικό αέριο είναι μια πηγή ενέργειας οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον. Ο εμπλουτισμός του ενεργειακού μίγματος με φιλικότερες μορφές ενέργειας (φυσικό αέριο, ΑΠΕ, κ.λπ.) θα συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

Η συνάντηση αυτή συμπίπτει χρονικά με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού, την εκπόνηση του πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την έναρξη του Π.Ε.Π. Δυτ. Ελλάδας 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ).