Στο Ευρωκοινοβούλιο τα στημένα!

feder

Η διεθνής ΜΚΟ Federbet θα παρουσιάσει στις 2 Ιουνίου στο Ευρωκοινοβούλιο την έρευνά της για τα στημένα παιχνίδια στην Ευρώπη, περιλαμβάνοντας φυσικά και την Ελλάδα!

Η μάστιγα των προσυνεννοημένων αγώνων αποτελεί έναν από τους βασικούς κίνδυνους για την ακεραιότητα του αθλήματος και η Federbet έχει αφιερωθεί στην καταπολέμησή τους. Με έδρα το Βέλγιο, στοχεύει στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας, βασισμένη σε μια σειρά αξιών. Η έρευνα που έχει κάνει για τη φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη έχει φέρει σημαντικά ευρήματα, τα οποία θα παρουσιαστούν στην Ευρωβουλή στις 2 Ιουνίου.

Στην ενημέρωσή της, η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Lega Pro, η τρίτη κατηγορία της Ιταλίας ελέγχεται από το οργανωμένο έγκλημα και την Μαφία, παρότι θεωρήθηκε από το σύστημα ελέγχου της UEFA, την Sportradar, ως υποδειγματική. Αφού κάνει αναφορά σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανίας και η Λετονία και η Πορτογαλία, παίρνει η σειρά ο Κύπριος Μάριος Παναγή και γίνεται λόγος για «στημένα ματς στο Champions League, στην Ελλάδα και την Ουκρανία από τα πρωταθλήματα Κ-19 και Κ-21 μέχρι την πρώτη κατηγορία».

Στην παρουσίαση που θα γίνει στις 2 Ιουνίου στις 10:30 στην αίθουσα Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο, θα μιλήσει ο Γ.Γ του οργανισμού, Φραντσέσκο Μπαράνκα, μαζί με τον Ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέγια, τον πρόεδρο της ισπανικής Λίγκας Χαβιέ Τέμπας και τον Παναγή.

gazzetta.gr