Στο προσκήνιο ο Όλι Ρεν για να αρθεί το φινλανδικό αδιέξοδο

550_334_432124

Μεσολάβηση την ύστατη στιγμή προς την φινλανδική κυβέρνηση, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να συναινέσει σ’ ένα νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα επιχειρεί παρασκηνιακά τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr από την αμερικανική πρωτεύουσα, o Zαν Κλοντ Γιούνγκερ, πήρε στο τηλέφωνο τον Φινλανδό πρώην επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ από το 2010 έως το 2014 και σήμερα αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ολι Ρεν.

Ο κ. Γιούνγκερ, που στο παρελθόν έχει επιχειρήσει πολλές φορές στο παρελθόν να συμβιβάσει Αθήνα και δανειστές στο παρασκήνιο, επιστράτευσε ένα παλιό του γνώριμο για να μεσολαβήσει ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.

Ο Όλι Ρεν, από το Νοέμβριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2010 ήταν ο επίτροπος υπεύθυνος για τη Διεύρυνση, υπό την Προεδρία του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

O Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρότεινε το Νοέμβριο του 2009 τον Ρεν ως Επίτροπο υπεύθυνο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις την περίοδο 2010-2014.

Ο Φινλανδός πολιτικός υπέγραψε ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την δανειακή σύμβαση διευκόλυνσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των κρατών μελών της Ευρωζώνης, για χορήγηση δανείου 80 δισ. ευρώ.