Στο keaprogram.gr αιτήσεις για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

money-1_516_355

Η πλατφόρμα keaprogram.gr για την εγγραφή στο νέο πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, προς το παρόν, παραμένει κλειστή. Οι πολίτες θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα keaprogram.gr και θα συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση.

Οι πολίτες επισκέπτονται την ιστοσελίδα keaprogram.gr και συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση. Δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν πολλά. Τα βήματα είναι πράγματι πολύ απλά και σχεδόν το σύνολο των στοιχείων βγαίνει αυτόματα, όπως και η τελική απάντηση. Η αίτηση είτε εγκρίνεται αμέσως είτε όχι. Δεν περνάει από επιτροπή, γεγονός που μειώνει τον συνηθισμένο ελληνικό γραφειοκρατικό χρόνο. Η πλατφόρμα έχει συνδεθεί με το taxis, με την Εργάνη και με τον Ήλιο, ώστε να υπάρχουν πλήρη δεδομένα. Τα δεδομένα είναι όσο πιο σύγχρονα γίνεται και οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν για την οικονομική τους κατάσταση τους τελευταίους έξι μήνες. Αν πάλι προκύπτει στην πλατφόρμα δεδομένων κάποιο λάθος, όπως ότι είναι εγγεγραμμένα 2 παιδιά, ενώ έχει γεννηθεί κι ένα ακόμη από τη στιγμή που καταχωρίστηκαν τα στοιχεία, αρκεί να δοθεί πιστοποιητικό στον τοπικό δήμο και το πρόβλημα λύνεται.

Σε όλη τη χώρα επεκτείνεται με τη νέα χρονιά το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πιλοτικά μέχρι το τέλος του έτους σε 30 δήμους της χώρας και ενίσχυσε 48.319 δικαιούχους, από τους οποίους το 50% περίπου είχε μηδενικό εισόδημα. Οι στόχοι, το κόστος και οι βασικοί ορισμοί του Προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2089/7-7-2016).

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Οι βασικές πληροφορίες και τα δικαιολογητικά που όλοι οι αιτούντες θα πρέπει να συλλέξουν πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι: Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, πληροφορίες για το εισόδημα και για τα περιουσιακά στοιχεία, απόδειξη διαμονής, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και IBAN και, για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.

Σε περίπτωση που οι αιτούντες επιλέξουν να υποβάλουν την αίτηση μέσω Δήμων ή ΚΕΠ, πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίσουν υπογεγραμμένο (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής) το έντυπο συναίνεσης, με το οποίο δηλώνουν ότι συναινούν στις διασταυρώσεις των στοιχείων όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού. Το έντυπο συναίνεσης είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος.

newsit.gr