Συγκλονίζει ο πατέρας της 37χρονης Ανθής

 

 

«Eγώ τη στραγγάλισα και ας φάω ισόβια» παραδέχθηκε στους αστυνομικούς, μόλις βρήκαν το πτώμα της συζύγου του θαμμένο στο χωράφι του, ο 40χρονος από το Βελβεντό Κοζάνης ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στις έρευνες της αστυνομίας, αρνούμενος μέχρι τελευταία στιγμή οποιαδήποτε ανάμειξη.
Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου, η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά τον σύζυγο της άτυχης γυναίκας από την πρώτη στιγμή γιατί είχε πέσει σε αντιφάσεις.

«Ψάξαμε τα χωράφια του και είδαμε ότι είχε οργώσει ένα χωράφι χωρίς να υπάρχει λόγος να το φρεζάρει αυτή την εποχή. Σκάψαμε παρουσία του και όταν βρήκαμε το πτώμα της συζύγου του, τότε το παραδέχθηκε γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή αρνούνταν το έγκλημα» εξήγησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα με τα χέρια του τη σύζυγό του, στο σπίτι τους στο Βελβεντό, ύστερα από διαπληκτισμό τους, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στη συνέχεια τη μετέφερε σε χωράφι ιδιοκτησίας του, όπου την έθαψε.

Τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα της αδικοχαμένης

«Πάει, το έχασα το παιδί μου», ψέλλισε ο Θανάσης Λινάρδος, ο πατέρας της 37χρονης Ανθής, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το άψυχο κορμί της θαμμένο μέσα στο χωράφι του συζύγου της, στο Βελβεντό Κοζάνης, από τα χέρια του ίδιου.

Από τον άνθρωπο που υποκρινόταν ότι αγωνιούσε και έκανε έκκληση σε όποιον γνώριζε κάτι να βοηθήσει την οικογένεια στις έρευνες εντοπισμού της. Ερευνες στις οποίες συμμετείχαν και συγγενείς της από την Ηλεία, αφού η Ανθή, έλκει την καταγωγή της από την Παλαιοβαρβάσαινα.

Οπως αναφέρει το patrisnews.com sυγκλονισμένοι οι συγγενείς της, θείοι και εξαδέλφια, στην Παλαιοβαρβάσαινα και στον Πλάτανο, παρακολουθούσαν από μακριά τις έρευνες και βρίσκονταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τους γονείς της Ανθής και την αδελφή της, προκειμένου να μάθουν νέα, να ακούσουν μια αισιόδοξη δήλωση.

Κανένα στοιχείο για εμπλοκή του πεθερού της 37χρονης στη δολοφονία

Κάποιοι, δεν άντεξαν να περιμένουν από μακριά και μετέβησαν στην Κοζάνη, να βοηθήσουν στις έρευνες, να είναι κοντά στους γονείς της Ανθής.

Τα προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε το ζευγάρι τους τελευταίους μήνες, τους «έδιναν μια ελπίδα» ότι η Ανθή έφυγε. Αλλά, τα στοιχεία δεν «βοηθούσαν» στο να παραμείνει «ζωντανή» η ελπίδα. Δεν θα άφηνε πίσω τα τρία της παιδιά, τον 8χρονο γιο της και τα 6χρονα δίδυμα κοριτσάκια της.

Και δε θα επέλεγε αυτή τη χρονική στιγμή, αφού είχε χτυπήσει και είχε νάρθηκα στο πόδι, συνεπώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς τις πατερίτσες της, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι, όπως και τα γυαλιά μυωπίας αλλά και το κινητό της τηλέφωνο.

Μετά από πολύωρη ανάκριση από τους Αστυνομικούς, ο σύζυγος της 37χρονης ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Τι είπε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην απολογία του: «Όταν την είδα να πέφτει νεκρή και να μην ανασαίνει άλλο, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν πως να εξαφανίσω το πτώμα της. Τα παιδιά ήταν στο διπλανό δωμάτιο και από τις φωνές της ευτυχώς δεν είχαν ξυπνήσει ενώ οι γονείς μου που μένουν στο κάτω διαμέρισμα επίσης δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό».

Ατάραχος και απόλυτα ψύχραιμος, όπως αναφέρει το cnn.gr, συνεχίζει να περιγραφεί: «Την τύλιξα με μια κουβέρτα του σπιτιού και τη κουβάλησα στο υπόγειο κλειστό γκαράζ όπου ήταν σταθμευμένο το φορτηγάκι μου. Θυμήθηκα ότι μέσα στο αυτοκίνητο είχα ένα φτυάρι. Επίσης, θυμήθηκα ότι στο χωράφι μου τις προηγούμενες ημέρες, προσπαθώντας με ένα γεωργικό μηχάνημα να βγάλω ένα μεγάλο βράχο είχε μείνει μια τρύπα στο έδαφος.

Έβαλα το πτώμα της γυναίκας μου στο αυτοκίνητο και πήγα στο χωράφι χωρίς όμως να περάσω από το κέντρο του χωριού για να μην με δει κάποιος εκείνη την ώρα. Την έθαψα πρόχειρα με το φτυάρι και την άλλη μέρα πέρασα με φρέζα το χωράφι για να μην καταλάβει κανένας τίποτα».