Συγχαρητήρια Απ. Κατσιφάρα στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή

36eca77e-1067-4820-851e-08335b3d4823

 

Με τον καλύτερο βαθμό (1) και επάρκεια στις θεμελιώδεις απαιτήσεις της διαδρομής ελέγχου πιστοποιήθηκε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους /Υπουργείο Οικονομικών μετά την αξιολόγηση της λειτουργίας του Συστήματος Διαχείρισης και του ελέγχου που έγινε στον φορέα.

Συγκεκριμένα, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή αξιολογήθηκε από την ομάδα ελέγχου με βαθμό (1) σε όλες τις θεμελιώδεις απαιτήσεις, ενώ να σημειωθεί πως ο προηγούμενος έλεγχος είχε γίνει στις 30 Μαΐου 2011 (πριν την ανάληψη καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής), κατά την οποία είχαν διαπιστωθεί ελλείψεις.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σήμερα το πρωί βρέθηκε στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας (όπως έχει μετονομαστεί πλέον η Υπηρεσία) και συνεχάρη τους υπαλλήλους, ζητώντας τους παράλληλα, να συνεχίσουν την προσπάθεια έχοντας πάντοτε στο νου τους το σωστό σχεδιασμό, την άμεση υλοποίηση και την ορθή διαχείριση.

«Πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο στόχο, η πιστοποίηση με τον καλύτερο βαθμό (1) στον έλεγχο από την Ε.Δ.ΕΛ. είναι πολύ σημαντική για την Δυτική Ελλάδα και τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για να το διατηρήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

Οι απαιτήσεις που κρίνονται κατά τον έλεγχο και τα στοιχεία που αξιολογούνται είναι: Σαφής καθορισμός, κατανομή και διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ αρχών και στο εσωτερικό της ΔΑ/ΕΦΔ, επαρκείς διαδικασίες για την επιλογή των πράξεων, επαρκείς πληροφορίες και στρατηγική για την παροχή καθοδήγησης στους δικαιούχους, επαρκείς διαχειριστικές επαληθεύσεις, επάρκεια διαδρομής ελέγχου, αξιόπιστα συστήματα λογιστικής παρακολούθησης και σύνταξης οικονομικών εκθέσεων σε ηλεκτρονική μορφή, λήψη αναγκαίων προληπτικών και διορθωτικών μέτρων, στην περίπτωση διαπίστωσης συστημικών προβλημάτων από τους ελέγχους της Αρχής Ελέγχου.

Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας στην ολοκλήρωση του σημαντικότατου έργου για την Πάτρα και τους συμπολίτες μας, της αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό του 2008 του Ιερού Ναού της Παντάνασσας, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε ώστε έγκαιρα να αποπερατωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί ένα έργο που αποτελεί μοναδικό μνημείο και αξιοθαύμαστο στολίδι της αχαϊκής πρωτεύουσας, υπόδειγμα της νεότερης εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής με αξιοθαύμαστη ιστορία 150 ετών.

Κλείνοντας ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε πως επόμενος στόχος πλέον για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων», αυτό το μοναδικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς μνημείο που βρίσκεται στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας και είναι σημείο πολιτιστικής αναφοράς αφού δίνονται εκεί οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αλλά και φιλοξενούνται μεγάλες πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις της πόλης.

«Η προσπάθεια θα γίνει από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεργασία για αυτό με τον Δήμαρχο Πατρέων» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.