Συλλήψεις σε Ακαρνανία, Ηλεία και Αχαΐα

2063233

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σύλληψη δυο  ημεδαπών για αντίσταση, απείθεια, απειλή, εξύβριση  και παράβαση του Νόμου  περί όπλων
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ακαρνανίας, δυο 28χρονοι ημεδαποί,  διότι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε νομότυπο αστυνομικό έλεγχο, δηλώνοντας στους αστυνομικούς,  ότι δεν τους αναγνωρίζουν ως Αρχή, εξυβρίζοντας, απειλώντας και ασκώντας τους σωματική βία, χωρίς την πρόκληση κάποιου τραυματισμού. Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του ενός δράστη  ένα σουγιά,  μήκους σε πλήρη έκταση δεκατεσσάρων (14) εκατοστών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για κλοπή
Προχθές (29-09-2016), το απόγευμα  άγνωστος δράστης, εισήλθε από ανασφάλιστη θύρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του  Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών και  αφού παραβίασε το παγκάρι αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για  ληστεία
Χθες το βράδυ σε χωριό της Ακράτας, σε προαύλιο χώρο οικίας 75χρονου ημεδαπού  δύο άγνωστοι δράστες του επιτέθηκαν με τα χεριά τραυματίζοντας τον ελαφρά στο κεφάλι και αφαιρώντας του το χρηματικό πόσο των (700) ευρώ. Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και εν συνεχεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου «Παναγία η βοήθεια» για την παροχή πρώτων βοηθειών όπου και νοσηλεύεται.

Σύλληψη δυο ατόμων για  ναρκωτικά
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 39χρονος ημεδαπός και ένας 41χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν  στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν από μία (1) νάιλον αυτοσχέδια συσκευασία με  κοκαΐνη μικτού βάρους ενός (1) γραμμαρίου έκαστη. Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου. Από τον έλεγχο των στοιχείων του 41χρονου, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για κλοπή
Συνελήφθη,  χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών 50χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας ρούχων και  αφαίρεσε από τις προθήκες του καταστήματος, πέντε παντελόνια αξίας 300 ευρώ, τα οποία τοποθέτησε μέσα σε δυο σακούλες με ειδικά διαμορφωμένο αλουμινόχαρτο, που εμποδίζει την ήχηση των αντικλεπτικών συστημάτων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Σύλληψη ενός αλλοδαπού  για καταδικαστική απόφαση
Χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας για παράβαση του Νόμου ”Περί Όπλων”, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης είκοσι οκτώ (28) μηνών.