Συμμετοχή της Ένωσης Αγρινίου,στον Προμηθευτικό Παραγωγικό Εμπορικό Συνεταιρισμό

 

Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της χώρας, συναποφασίστηκε η ίδρυση του Αστικού Προμηθευτικού Παραγωγικού Εμπορικού Συνεταιρισμού Συνεργαζόμενων Ελληνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Σκοπός του νέου Φορέα είναι να αποτελέσει ομπρέλα για την εμπορία, προώθηση, ενδυνάμωση και ανάπτυξη των ελληνικών συνεταιριστικών προϊόντων διατροφής. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία των 20 μεγαλύτερων ελληνικών ενεργών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα: Πίνδος, ΕΒΟΛ, οι Ενώσεις Καβάλας, Κορινθίας,  Αγρινίου, Θεσσαλονίκης, Βέροιας (“Venus”), Παναιγειαλίου, Θεσπρωτίας – Πρέβεζας, Μεσολογγίου, Καλαβρύτων, Κιάτου, Ρεθύμνης, οι Συνεταιρισμοί “Αχελώος”, Αγελαδοτρόφων – Προβατοτρόφων Δυτ. Θεσσαλίας,  Κτηνοτροφικός Αρκαδίας, Κουτσουρά Σητείας, η Ένωση Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης και η Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Επιδαύρου-Λιμηράς Λακωνίας.

Τη δημιουργία του νέου σχήματος επιβάλλουν οι αυξημένες απαιτήσεις του σημερινού οικονομικού περιβάλλοντος έντασης ανταγωνισμού στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι ελληνικοί συνεταιρισμοί με όρους επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας. Όπως τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, “μόνο η συλλογικότητα και η συνένωση δυνάμεων στον αγροδιατροφικό συνεταιριστικό χώρο μπορεί να προσφέρει την πολυπόθητη υπεραξία στα προϊόντα και να συμβάλλει στη συνολική ανάπτυξη του κλάδου”.

Η Οργανωτική Επιτροπή που έχει αναλάβει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση του Φορέα απαρτίζεται από τους κ.κ. Ανδρέα Δημητρίου, Πρόεδρο του Α.Π.Σ.Ι. ΠΙΝΔΟΣ, Νικήτα Πρίντζο, Πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου, Θωμά Κουτσουπιά, Πρόεδρο της Ένωσης Αγρινίου, Χρήστο Γιαννακάκη, Πρόεδρο της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και Χρήστο Μπαρλιά, Πρόεδρο της Ένωσης Κορινθίας.

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση των μελών για την επίσημη ίδρυση του Αστικού Προμηθευτικού Παραγωγικού Εμπορικού Συνεταιρισμού Συνεργαζόμενων Ελληνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων έχει οριστεί για την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα.