Συμμετοχή του δήμου Αγρινίου και του Επιμελητηρίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών της Ταιβάν

Ενόψει της συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “International food show Taipei 2015” που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν στη Ταϊπέι, από 24-27 Ιουνίου 2015,  ο Δήμος Αγρινίου καλεί τις επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων του αγροτικού τομέα που επιθυμούν να τοποθετηθούν τα προϊόντα τους στο εκθεσιακό περίπτερο, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου στο τηλ. 26413 63550 ή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  Γιώργο Μελιάδη  στο τηλ 6947709233.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων Ποτών της Ασίας, την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο και η συμμετοχή του Δήμου και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιείται  μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ταϊβάν, μέσω της Πρεσβείας της Ταιβάν στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Αγρινίου συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση, με αντιπροσωπεία του Δήμου και επικεφαλής τον  Αντιδήμαρχο Toπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιώργο Μελιάδη.

Ο Δήμος Αγρινίου και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας-ως τιμώμενη περιοχή- έχει εξασφαλίσει τη χρήση ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου στην έκθεση και την προβολή της παρουσίας της μέσω συγκεκριμένου Media Plan (Prοmo Pavilion Display Case, e-promotion.Κάλυψη από ΜΜΕ, θεσμικές Επιχειρηματικές συναντήσεις).

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι  συζητήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) κ. Kuo-Boug Chang και στελεχών της Πρεσβείας της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας), απέδωσαν . Θεωρώ πως η συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “International food show Taipei 2015”   μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας. Έχουμε εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα στην περιοχή μας, οι παραγωγοί και οι επιχειρηματίες με τη συνδρομή  και του δήμου, είμαι σίγουρος πως μπορούν  να κατακτήσουν τις αγορές της ΝΑ Ασίας.» ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

«Συμμετοχή του Επιμελητήριου  Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου στην 25η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

της Ταϊπέι στην Ταιβάν»

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Δήμος Αγρίνιου, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης της Ταιβάν, μέσω του Προξενείου της Ταιβάν στην Ελλάδα, προτίθενται να συμμετάσχουν ως Τιμώμενη Ελληνική Περιοχή στην Έκθεση «25th International Food Show» (Taipei 24-27 Ιουνίου 2015) με στόχο την ανάπτυξη οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων με την Ταιβάν και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής μας με την παράλληλη προώθηση και επικοινωνία του οικονομικού, επενδυτικού και επιχειρηματικού της προφίλ.

Το International Food Show είναι μία Έκθεση Διεθνούς χαρακτήρα, συνολικής εκθεσιακής επιφάνειας 25.000 m2 η οποία προσελκύει περισσότερους από 58.000 επισκέπτες  κάθε έτος και πάνω από 1.561 εκθέτες.  Διοργανώνεται από το 1990 και θεωρείται μία σημαντική πλατφόρμα για συνεργασίες οικονομικού χαρακτήρα αλλά παράλληλα και ένα σημαντικό σημείο επαφής και γνωριμίας/γεφυρας με την Ασιατική Ήπειρο για επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο.  Οι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που εκπροσωπούνται στην Έκθεση είναι κυρίως τρόφιμα & ποτά, τοπικά προϊόντα αριστείας και η διατροφή, γαστρονομικός πολιτισμός (γεύσεις του κόσμου).

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Δήμος Αγρίνιου – ως τιμώμενη περιοχή – έχουν εξασφαλίσει τη χρήση ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου στο χώρο της έκθεσης και την προβολή της παρουσίας της μέσω συγκεκριμένου Media Plan (Promo Pavilion Display Case, e-promotion, Κάλυψη από ΜΜΕ, Θεσμικές Επιχειρηματικές Συναντήσεις).

Για το σκοπό αυτό, διοργανώνεται Επιχειρηματική Αποστολή και καλούνται όσες επιχειρήσεις έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό και έμπρακτο ενδιαφέρον ανάπτυξης εξωστρεφής δραστηριότητας να συμμετέχουν σε αυτήν.

Πιο συγκεκριμένα, καλούνται οι επιχειρήσεις αυτές που δραστηριοποιούνται στους παρακάτω τομείς προϊόντων, τα οποία είναι χαρακτηριστικά της  φυσιογνωμίας της περιοχής μας.

Α. ΕΛΙΆ – ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ,

Β.     ΟΊΝΟΙ

Γ.     ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ

Δ. ΜΕΛΙ

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη συμμετοχή σας στο 25ο International Food Show 2015, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κο. Ρόμπολα Γεώργιο στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έως την 05 Ιουνίου 2015 στα κατωθι Τηλ: (+30)26410 74500 – 74531.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή σας.