Συμπολιτεία Ξηρομεριτών:Ύδρευση Αστακού: Ιστορία μου, αμαρτία μου…..

sympoliteia xiromeriton gia idreysi 26.6.2015
Επίσημο έγγραφο με υπενθύμιση υποχρεώσεων, συστάσεις και παρατηρήσεις για μη ανταπόκριση από το Δήμο Ξηρομέρου σε προγενέστερο επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

 

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
   «Η ύδρευση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του Δήμου. Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες επάρκεια νερού άριστης ποιότητος».
      Το απόσπασμα είναι από το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού «Δυνατό Ξηρόμερο – Πρώτα ο πολίτης».
      Στις φωτογραφίες φαίνεται η κατάσταση που βρίσκεται η πηγή της Λάμπρας(το πηγάδι στέκει εκεί συνεχίζοντας να τροφοδοτεί με νερό τις δεξαμενές του Αστακού, οι στάβλοι δίπλα στην υδρομάστευση και όλες οι παλιές παροχές εκεί κι αυτές) δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, κι ενώ η απαγόρευση κατανάλωσης του νερού του δικτύου από τις πηγές της Λάμπρας συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο), η οποία περιμένει από τις 26/11/2014 τις «απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλισθεί στους πολίτες επάρκεια νερού άριστης ποιότητας»…..

     Να το επαναλάβουμε για να το καταλάβουν όλοι, πολίτες και κυβερνήτες αυτού του τόπου, η πηγή στο Λεσίνι που φέρνει νερό στον Αστακό είναι ακατάλληλη για υδροληψία γιατί η νέα δημοτική αρχή βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, αγνοεί συστηματικά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της Διεύθυνσης Υγιεινής για τη λήψη μέτρων ούτως ώστε να άρει την απαγόρευση για πόση του νερού. Σύμφωνα δε με τις παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Υγιεινής, στην προ έτους συνάντηση στο Δημαρχείο των υπευθύνων, το νερό είναι ακατάλληλο και για μπάνιο.
       Στις άλλες φωτογραφίες φαίνονται οι δυο πηγές στο Καραϊσκάκη (από τις οποίες επίσης τροφοδοτούνται οι δεξαμενές του Αστακού), των οποίων η κατάσταση δεν είναι απλώς άθλια, είναι να σκύψουν το κεφάλι και να εξαφανιστούν από προσώπου γης όλοι οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι. 
       Η εικόνα της πρώτης πηγής στη Γράβα είναι ελεεινή, στο πρώτο φρεάτιο η βρώμα έχει δημιουργήσει κρούστα ενώ το δεύτερο ήταν ανοιχτό.
     Τη δεύτερη πηγή αν κάποιος δε γνωρίζει που βρίσκεται είναι αδύνατον να την εντοπίσει κι ο λόγος είναι ότι το μέρος μοιάζει πιο πολύ με έλος γεμάτο με πλαστικά μπουκάλια και πακέτα από τσιγάρα.
      Εννοείται ότι για να τηρούμε τις παραδόσεις ούτε η δεξαμενή στο Καραϊσκάκη, ούτε η δεξαμενή στον Αστακό χλωριώνονται.
      Είναι σίγουρο πλέον ότι στο «Δυνατό Ξηρόμερο – Πρώτα ο Πολίτης» θα τα τινάξει, αν οι αρμόδιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν νοιάζονται για την ποιότητα του νερού.http://xiromeronews.blogspot.gr/