Συμφωνία με εκλογές;

95656884d8cc286e573d5fe53cae87a3-696x464

Ραγδαίες εξελίξεις, δρομολογεί ο μεγάλος αριθμός διαρροών που κατέγραψε η κυβέρνηση κατά την ψηφοφορία  στη Βουλή για την εξουσιοδότηση των υπουργών να χειριστούν τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του altsantiri.gr, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος για τα εξής βήματα:

Αμέσως μετά τη συμφωνία θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, αμέσως μετά θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια θα προκηρύξει εκλογές για το Σεπτέμβριο.

Οι διαρροές από τα αριστερά εγείρουν σοβαρό πολιτικό ζήτημα, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται να στηρίζεται με τα ερείσματα της Ν.Δ. του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ γεγονός που αλλοιώνει τη φυσιογνωμία της.

«“Οταν ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ναρκοπέδιο, εννοούσε και τις εσωτερικές νάρκες», δήλωσε χαρακτηριστικά στο altsantiri.gr  κορυφαία πηγή του Μαξίμου.

Στην ολομέλεια της Βουλής ψήφισαν 291 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν 251 βουλευτές, «όχι» 32 βουλευτές, «παρών» ψήφισαν 8 βουλευτές. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

«Παρών» ψήφισαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Στάθης Λεουτσάκος ο Γιάννης Σταθάς και ο Αθανάσιος Σκούμας.

«Όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαΐτάνη και η Ελένη Ψαρέα.

Σημειώνεται ότι κατά την ψηφοφορία απουσίασαν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ελένη Αυλωνίτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Κυριακάκης και Γιάνης Βαρουφάκης). Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό με επιστολή πως αν βρισκόταν στη Βουλή θα ψήφιζε «ναι».

altsantiri.gr