Συνάντηση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ακαρνανίας με τον Υποστράτηγο Φ. Τσόλκα

geg-astynomikoi-ypalliloi-tsolkas

 

Αντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας πραγματοποίησε στις 24-5-2016 στην Πάτρα συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος  Υποστράτηγο κ. Φώτη Τσόλκα.

Η ανακοίνωση των αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει:

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά  προβλήματα  που απασχολούν το Αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α Ακαρνανίας καθώς και προβλήματα καθημερινότητας ,στα οποία τελικώς βρέθηκε μεταξύ μας κοινός τόπος συνεννόησης για την πλειοψηφία των θεμάτων.

Ειδικότερα ζητήθηκε εκ μέρους μας , να υπάρχει ορθολογικότερη και δίκαιη (αναλογικά καθ΄ υπηρεσία) χρήση του Αστυνομικού Προσωπικού κυρίως σε υπηρεσίες αστυνομικών μέτρων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πιθανής καταπόνησης του και κάνοντας με αυτόν τον τρόπο  επίκληση στην «λογική», του ζητήσαμε παρεμβάσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Θέματα υποστελέχωσης ορισμένων  Υπηρεσιών της Δ.Α Ακαρνανίας (Α.Τ. Κατούνας και Α.Τ. Βόνιτσας) με  μεγάλες ανάγκες και φόρτο εργασίας απασχόλησαν την συζήτηση μας και τέθηκε ως επιτακτική  ανάγκη  η ενίσχυση αυτών των Υπηρεσιών για τις οποίες ελπίζουμε ότι οι προσφάτως «μεγάλες σε αριθμό»  μεταθέσεις   Αστυνομικών  θα κατανεμηθούν στις ανωτέρω Υπηρεσίες και οι νέοι μετατιθέμενοι Συναδελφοί μας θα μπορέσουν να συμβάλουν στην πάταξη της εγκληματικότητας και την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας  του έλληνα πολίτη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο πνοή στις Υπηρεσίες της Δ.Α Ακαρνανίας.

Ορισμένα θέματα  όπως :

α) προβλήματα του κέντρου R/T, β) η τήρηση και εφαρμογή από την Διοίκηση της Εβδομαδιαίας Υπηρεσίας σύμφωνα με το Π.Δ 173/2013, την οποία μόνο λίγες Υπηρεσίες τηρούν απαρέγκλιτα, γ) η τήρηση και εφαρμογή από την Διοίκηση του Ωραρίου Εργασίας απασχόλησαν την συζήτηση μας όπου στα ανωτέρω θέματα  ο κ. Γενικός δεσμεύτηκε για την εξέταση των προβλημάτων αυτών και την προσπάθεια να δοθούν λύσεις άμεσα.

Στον κ. Γενικό γνωστοποιήσαμε ότι στην Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας την 28-3-2016 παρουσία πολλών επισήμων προσώπων και Συναδέλφων υπήρξε : ΨΗΦΙΣΜΑ των παρευρισκόμενων μελών μας και  αναφέρεται  συγκεκριμένα ότι: « εάν  καταγγελθεί γραπτώς από μέλος μας πιθανή αυθαιρεσία της Διοίκησης σε βάρος των δικαιωμάτων των μελών  μας (και αυτή εξακριβωθεί και επιβεβαιωθεί) ,τότε η Ένωσή μας θα προβεί σε οποιαδήποτε εξώδικη ή δικαστική νόμιμη ενέργεια  και επίσης θα εξετάσει το είδος και την μορφή πάντα κατά περίπτωση οποιασδήποτε ένστολης διαμαρτυρίας».

Ο κ. Γενικός τάχτηκε αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού μας και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να βρει τρόπους επίλυσης τους.

Ως Ένωση χαιρετίζουμε την πρόθεση του κ. Γενικού για την επίλυση των προβλημάτων μας και ευελπιστούμε ότι στα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματά μας που θα ανακύψουν θα είναι στο πλευρό μας.