Συνάντηση Κουρουμπλή με Συλλόγους Συνταξιούχων

O Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους Συλλόγων Συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα ζητήματα που τους απασχολούν, με κύριο τις καθυστερήσεις που καταγράφονται σχετικά με τις λίστες αναμονής για τα ραντεβού. Ο κ. Κουρουμπλής τους διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τόσο μέσω των στοχευμένων προσλήψεων στο χώρο της Υγείας, όσο και με την ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος, στο πλαίσιο σύνδεσης της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με όλες τις δομές και τις δράσεις στο χώρο της Υγείας.

Εν συνεχεία, έθεσαν στον Υπουργό το αίτημά τους για μείωση του ποσοστού συμμετοχής τους στο φάρμακο όπως και την ανάγκη αποσαφήνισης των κριτηρίων αλλά και των παθήσεων που βάσει ιατρικής γνωμάτευσης χρήζουν λουτροθεραπείας.

Επιπλέον, οι συνταξιούχοι ζήτησαν από τον Υπουργό να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων στον ΕΟΠΥΥ, όπως επίσης και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου φορέα.

Ο Υπουργός τους διαβεβαίωσε πως αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα θα ληφθούν άμεσα όλες οι πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της βελτίωσης και της επίλυσης των όποιων αρρυθμιών υπάρχουν.