Συνάντηση με τις σχολικές καθαρίστριες

unnamed-3

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής συγκέντρωση των σχολικών καθαριστριών στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος και Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, καθώς και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σοφία Ασπρούλια.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες, τις ενημέρωσαν ότι η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει όπως έκανε από την αρχή της θητείας της, τις διεκδικήσεις τους, για σταθερή και μόνιμη εργασία με μισθό, ασφάλιση και δικαιώματα.

Οι συγκεκριμένες σχολικές καθαρίστριες εργάζονται με μειωμένο ωράριο και αμείβονται ανά αίθουσα μέσω των σχολικών επιτροπών, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης των 200 και 300 ευρώ. Υπάρχουν δε, ενδείξεις, ότι επίκειται και νέα μείωση στο κονδύλι του Υπουργείου Παιδείας που προορίζεται για τις πληρωμές τους, γεγονός που πρέπει να τις οδηγήσει στο να αντιδράσουν και να μην το αποδεχθούν, συνεχίζοντας παράλληλα και τη διεκδίκηση για σταθερή και μόνιμη εργασία.

unnamed-4

unnamed-2