Συνάντηση του Απ. Κατσιφάρα με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

 

unnamed (11)

 

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλη Καρδάση και τον Γενικό Γραμματέα Χαράλαμπο Ροδόπουλο, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα του κ. Καρδάση, αλλά και όλων των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, ενώ στη συνέχεια στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η περαιτέρω συνεργασία της Περιφέρειας με το Ε.Α.Π. για την διασύνδεση του εκπαιδευτικού ιδρύματος με την τοπική κοινωνία και την Περιφέρεια μέσα από συνέργιες και δράσεις.

«Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση είναι το μέσο για τη βελτίωση όχι μόνο της ποιότητας της εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο, αλλά και για την αντιμετώπιση των περιφερειακών ζητημάτων και την ανάπτυξη της περιοχής» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Η συμβολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και δη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην ποιοτική και οικονομική αναβάθμιση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι μείζονος σημασίας, καθώς, στο πλαίσιο των νέων συνθηκών, όπως διαμορφώνονται σε διεθνές, ευρωπαϊκό, εθνικό επίπεδο, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής μας».

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να συζητηθούν πρωτοβουλίες και πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να διοργανωθούν από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ώστε να προωθηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συνολική προσπάθεια για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και στην ανάδειξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου ως καταλύτης στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

«Το Πανεπιστήμιο και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι μόνο ένας χώρος Παιδείας και Έρευνας, είναι και ένας βασικός αναπτυξιακός πόλος για την Δυτική Ελλάδα και την Περιφέρειά μας. Άρα, οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία του», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.