Συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας

Εμφάνιση DSC_8987.JPG

Την Τετάρτη 28 Μαΐου, στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνας Γεροπαναγιώτη με τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία Farid Fernandez  και του Α’ Γραμματέα της Πρεσβείας Ernesto Bordier.

Στην συνάντηση κυριάρχησε το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ελλάδας, της Βενεζουέλας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Υπήρξε συμφωνία για τις αιτίες αυτής της κατάστασης, που δεν είναι άλλες από τις διεθνείς, και εγχώριες, ενώσεις του κεφαλαίου, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Τονίστηκε η ανάγκη της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, απέναντι στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού.

Στα πλαίσια αυτά, o Δήμαρχος Πατρέων, σημείωσε ότι οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έχουν στηρίξει το αίτημα  για την κατάργηση του Διατάγματος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που χαρακτηρίζει τη Βενεζουέλα «ασυνήθιστη και εξαιρετική απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Τέλος, συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να οργανωθούν εκδηλώσεις που να ενισχύουν την αλληλεγγύη των δύο λαών, να αναδεικνύουν την ιστορία τους, αλλά και την πολιτιστική τους κληρονομιά.