Συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ – Ντράγκι – Λαγκάρντ

550_334_390012

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί εκ νέου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου το μεσημέρι της Τετάρτης να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ.

Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

Από το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει επαφές στο Μέγαρο Μαξίμου με στενούς συνεργάτες του, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, και ειδικότερα με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσο Κορωνάκη, τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαντά. Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Φόβος στο Μαξίμου για ΣΥΡΙΖΑ και νέα μέτρα

Διαχειρίσιμη πολιτικά θεωρούν την συφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου, ιδίως καθώς ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει διαβεβαιώσεις από τους δανειστές ότι θα υπάρξει δήλωση και για το ελληνικό χρέος.

Ωστόσο, ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί για το ενδεχόμενο να προστεθούν και νέα μέτρα όπως π.χ. περαιτέρω αυξήσεις στο ΦΠΑ. Ακόμα μεγαλύτερος προβληματισμός υπάρχει για το ενδεχόμενο να θέσει το ΔΝΤ νέα προαπαιτούμενα στο τραπέζι όπως π.χ. τα εργασιακά ή ακόμα και γρηγορότερη κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Εν τω μεταξύ, διαστάσεις προσλαμβάνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα αναβάλλεται για αύριο ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις προς τον γραμματέα του κόμματος από στελέχη, συνιστώσες ακόμα και από οργανώσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει και τις αντιδράσεις βουλευτών με κυριότερες αυτές του Αλ. Μητρόπουλου και του Γ. Μιχελογιαννάκη, ενώ με αγωνία αναμένει τις αποφάσεις της αριστερής πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη και της Ζ. Κωνσταντοπούλου και της ομάδας που επηρεάζει η πρόεδρος της Βουλής.

Το απόγευμα αναμένονται επαφές του Αλ. Τσίπρα με υπουργούς, πιθανόν και νέα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού προς την ηγεσία των θεσμών ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup αλλά και της Συνόδου Κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

real.gr