Συνελήφθησαν δυο για κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στο Αγρίνιο.Ο κοσμηματοπώλης κλείδωσε τους κλέφτες στο μαγαζί του

Αγρίνιο: Κοσμηματοπώλης κλείδωσε τους κλέφτες στο μαγαζί του

 

Συνελήφθησαν, χθες (2-9-2016) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα)  ηλικίας 27 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι δράστες εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο 54χρονης στο Αγρίνιο και με τη μέθοδο της απασχόλησης αποπειράθηκαν να αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 500 ευρώ.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στην περιοχή μετέβηκαν άμεσα στο κατάστημα της 54χρονης και συνέλαβαν τους δυο δράστες.

«Γάτα» αποδείχθηκε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο του Αγρινίου, που αντιλήφθηκε ότι το νεαρό ζευγάρι που παρίστανε τους πελάτες τον είχε ξαφρίσει. Αντέδρασε ψύχραιμα, βγαίνοντας από το κατάστημα και… κλειδώνοντας μέσα τους δράστες.

Ο κοσμηματοπώλης είχε ενημερωθεί για τους τρόπους με τους οποίους επιτήδειοι έχουν κλέψει συναδέλφους του και είχε τα μάτια του δεκατέσσερα. Έτσι, αντιλήφθηκε ότι ο 27χρονος άνδρας και η 23χρονη κοπέλα που μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο του και του ζήτησαν να τους δείξει διάφορα κομμάτια «βούτηξαν» κάποια χρυσαφικά, όταν πίστευαν ότι δεν τους έβλεπε.

Χωρίς να δείξει ότι το κατάλαβε, πήγε προς την πόρτα, βγήκε ξαφνικά έξω πριν προλάβει το ζευγάρι να αντιδράσει και το κλείδωσε μέσα στο κατάστημα. Πολύ κοντά βρίσκονταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έφτασαν στο μαγαζί και συνέλαβαν τους δράστες.

Οι δυο νεαροί ανακρίνονται στην Ασφάλεια για τυχόν άλλες παρόμοιες κλοπές και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία.